Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Compact Diesel mukaan Tractor Pulling -kisoihin

Kauden kolmas Tractor Pulling osakilpailu järjestettiin Piikkiössä 10.6. Uutena luokkana mukaan tuli Compact Diesel, jonka enimmäispaino on 600 kg.
Juho Linna Kannuksesta sijoittui Evelynillä toiseksi. Moottorina traktorissa on Volkswagenin kaksilitraiseksi suurennettu 1,9 TDI. Tehoa löytyy arviolta 500–550 hevosvoimaa.
Juho Linna Kannuksesta sijoittui Evelynillä toiseksi. Moottorina traktorissa on Volkswagenin kaksilitraiseksi suurennettu 1,9 TDI. Tehoa löytyy arviolta 500–550 hevosvoimaa. 
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Piikkiön kisapäivä oli aurinkoinen ja lämmin, joten yleisöä oli saapunut paikalle reilusti. Rata oli aluksi liukas, minkä takia ensimmäisten vetojen jälkeen pinta pehmennettiin lautasmuokkaimella. Sen jälkeen pitoa alkoi löytyä ja vedot kantoivat pidemmälle.

Compact Diesel luokan -ensiesiintyminen nähtiin viime vuonna samalla radalla Piikkiössä, tällöin annettiin kuitenkin vain näytösveto. Nyt luokassa kisattiin ja mukana oli kolme traktoria. Luokassa traktoreiden moottori saa olla enintään 4-sylinterinen ja tilavuudeltaan 2,5 litraa. Polttoaineena saa käyttää dieselin lisäksi bensiiniä tai etanolia. Kisanneiden traktoreiden tehot liikkuivat 400–600 hevosvoiman kieppeillä ja polttoaineena oli diesel. Pienestä koosta huolimatta ääntä ja savua lähti koneista melkein yhtä paljon kuin isommista. Full Pullin -raja on luokassa 70 metriä.

Compact luokan osallistujat kuuluivat kaikki Kannuslaiseen Green Teamiin. Kisan avasi Juho Linna Evelynillä. Ensimmäinen veto otettiin testivedoksi ja toisella tuloksena oli Full Pull. Matka kuitenkin päättyi tulipaloon, kun polttoaineen paluuletku irtosi. Seuraavana täyden vedon vetäisi Juho-Jaakko Tokola Eleonorilla. Markus Niemikorven veto Elizellä päätyi hieman reunaviivan ulkopuolelle, minkä takia veto hylättiin. Toisella vedolla matka hyytyi jo reiluun kahteentoista metriin.

Pull Offissa Eleonor veti jarruvaunua melkein kaksikymmentä metriä ja varmisti näin voittonsa. Evelyn ei päässyt enää Pull Offiin palossa vaurioituneen ohjauksen takia. Näin se jäi toiseksi ja kolmanneksi tuli Elize. Kisan tulokset voi katsoa FTPA:n nettisivuilta: http://www.tractorpulling.fi/?sivu=kilpailukalenteri&action=results&kilpailuid=104