AGCO Power lahjoitti suojavisiireitä ikäihmisten palveluihin

Kertakäyttösuojainten riittävyydessä on ollut koko maassa haasteita. Nokialla sijaitsevassa moottoritehdas AGCO Powerissa huomattiin, että suojavisiirejä pystytään valmistamaan itse. Yritys lahjoitti sata visiiriä Nokian kaupungin ikäihmisten palveluihin: asumispalveluyksiköihin ja kotihoitoon.
AGCO Powerin tuotekehityksen verstaspäällikkö Janne Ojala havainnollistaa, miltä valmis suojavisiiri näyttää.
AGCO Powerin tuotekehityksen verstaspäällikkö Janne Ojala havainnollistaa, miltä valmis suojavisiiri näyttää. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

AGCO Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala sanoo, että AGCO Powerissa on tunnistettu julkisen puolen haasteet saada asiankuuluvia suojavälineitä.

"Aloimme miettiä voisimmeko jotenkin helpottaa tilannetta. Myös henkilökuntamme on tuonut monesti esiin huolensa terveydenhuollon suojavälineiden puutteista".

Työkoneiden dieselmoottoritehtaassa saatiin idea hyödyntää tuotekehityksen 3D-printtauslaitetta visiirien valmistamiseen niin omaan kuin ulkopuoliseenkin käyttöön. Myös AGCO-konserniin kuuluvalla Valtran tehtaalla Suolahdessa on valmistettu suojavisiirejä samalla tekniikalla.

Visiirin pääpanta on tulostettu 3D-tulostimellä. Pleksiä ja kuminauhaa on tilattu ulkopuoliselta kumppanilta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

"Tulostettuun pääpantaan leikataan ja rei’itetään pleksit sekä leikataan ja säädetään kuminauhat", tuotekehityksen verstaspäällikkö Janne Ojala kertoo.

AGCO Powerin 3D-tulostimellä pystyy tulostamaan yhden päivän aikana kymmenen pääpantaa. 3D-tulostin on pyörinyt pitkään täydellä teholla niin arkena kuin viikonloppuisin, sillä tulostinta käytetään muun muassa tuotekehityksen erilaisten protomallien tulostamiseen.

Suojavisiirilahjoitus tulee tarpeeseen, sillä ikäihmisten palveluissa työntekijöiden tulee käyttää suojia kaikissa lähikontakteissa.

"Meillä on henkilökuntaa sijaiset huomioiden vähintään 250, joten suojaimia tarvitaan runsaasti. Lahjoitus auttaa meitä varmistamaan, että henkilökunnallamme on käytössään riittävä määrä suojaimia ja pystymme siten takaamaan asiakkaillemme ohjeistuksen mukaisen ja turvallisen hoidon", Nokian kaupungin vanhustyön johtaja Katja Uitus-Mäntylä kertoo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Juha Tervalan mukaan on hienoa, että yhteisen kriisin keskellä ihmiset auttavat toisiaan.

"Vaikka toimintamme ydin on työkoneiden moottoreiden kehittämisessä sekä valmistuksessa ja siten auttaa alkutuotannossa, haluamme auttaa ylläpitämään elinvoimaa ja olla vastuullisia toimijoita myös kotipaikkakunnallamme."