ISOBUS-ohjaus isoihin Kivi-Pekka-kivenkeräyskoneisiin –uutuus tuo helpotusta kuljettajan työhön

PEL-Tuote esittelee SIMA-näyttelyssä Pariisissa uuden Isobus-ohjauksen isompiin kivikoneisiin. Isobus-ohjaus puolestaan tehostaa ja helpottaa kaikkien suurempien Kivi-Pekka-kivenkeruukoneiden käyttöä.
Isobus-ohjauksella varustettu kivenkeräyskone mittaa työsyvyyttä ultraäänianturilla ja säätää syvyyttä automaattisesti.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Isobus-ohjauksella varustettu kivenkeräyskone mittaa työsyvyyttä ultraäänianturilla ja säätää syvyyttä automaattisesti. Tämä helpottaa kuljettajan työtä- Jos kivet ruuhkautuvat, keventää kone automaattisesti karhottimia ja nostaa Flex-Drum nostorumpua. Ruuhkan jälkeen karhotin ja nostorumpu palautuvat automaattisesti alkuperäiseen asentoon. Päisteessä automatiikka hoitaa koneen noston ja ulosoton pysäyttämisen yhdellä napin painalluksella. Automatiikka myös nostaa koneen, jos traktori peruuttaa tai ulosotto kytketään pois päältä.

– Isobus-varustellulla kivenkeräyskoneella työskentely on helppoa. Koneen kulutusosat kestävät huomattavasti pidempään, kun automatiikka valvoo, ettei niitä turhaan kuluteta. Isobus-terminaalista näkyvät myös huoltomuistutukset ja työajan seuranta, joista on apua urakoitsijoille ja kimppakoneiden käyttäjille, kertoo Mikko Lappalainen, PEL-Tuotteen toimitusjohtaja.

ISOBUS helpottaa kuljettajan työtä. Jos kivet ruuhkautuvat, keventää kone automaattisesti karhottimia ja nostaa Flex-Drum nostorumpua. Ruuhkan jälkeen karhotin ja nostorumpu palautuvat automaattisesti alkuperäiseen asentoon.
ISOBUS helpottaa kuljettajan työtä. Jos kivet ruuhkautuvat, keventää kone automaattisesti karhottimia ja nostaa Flex-Drum nostorumpua. Ruuhkan jälkeen karhotin ja nostorumpu palautuvat automaattisesti alkuperäiseen asentoon.  Kuva: Valmistaja

Isobus-hallinnassa kuljettajalla on käytössään kaksi tehdasasetusta tai kaksi muistipaikkaa omille asetuksille. Jos traktorissa on Isobus Aux -ohjain, niin sillä pystytään ohittamaan automatiikka haastavissa olosuhteissa. Kivi-Pekan Isobus on saanut AEF-organisaation hyväksynnän, joka takaa sen yhteensopivuuden eri traktoreiden kanssa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Isobus-ohjauksen lisäksi isompiin Kivi-Pekka -kivenkeräyskoneisiin tulee myös muita uudistuksia. Koneisiin on uudistettu kippaus, karhottimien nosto, Flex Drum -nostorumpu ja voimansiirto. Lisävarusteena saatava Isobus sekä muut uudistukset koskevat työleveydeltään 4:n, 5:n, 6:n ja 7:n metrin malleja.

Uusi Isobus-varustelu ja muut uudet ominaisuudet ovat ensi-esittelyssä SIMA-näyttelyssä 6.–11. marraskuuta Pariisissa PEL-Tuotteen osastolla F032, hallissa 6.