Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Hiabin Multilift Optima -koukkulaitemallistoon täydennyksiä

Hiab tuo markkinoille Multilift Optima 15S- ja 25S -koukkulaitteet kaksi- ja neliakselisille autoille. Samalla Optima-sarjan ohjainlaite päivitetään.
Hiabin Multilift Optima -koukkulaitemallisto täydentyy kaksi- ja neliakselisiin malleihin tarkoitetuilla versioilla. Kuvan 25S on neliakselisiin tarkoitettu, 25-tonnin kapasiteetin tarjoava laitteisto. Samalla Optima-sarjan ohjainlaite päivitetään.
Hiabin Multilift Optima -koukkulaitemallisto täydentyy kaksi- ja neliakselisiin malleihin tarkoitetuilla versioilla. Kuvan 25S on neliakselisiin tarkoitettu, 25-tonnin kapasiteetin tarjoava laitteisto. Samalla Optima-sarjan ohjainlaite päivitetään. Kuva: Valmistaja

Kolmiakselisiin autoihin tarkoitettu 20-tonnin Multilift Optima 20S esiteltiin vuonna 2016. Nyt mallisto täydentyy kaksiakselisiin tarkoitetulla 15-tonnin 15S ja neliakselisiin tarkoitetulla 25-tonnin 25S malleilla.

Samalla Multilift Optiman ohjain on päivitetty, tarjoten yhden lisäominaisuuden. Ohjaimen kolmella vivulla ja yhdellä painikkeella voi parhaimmillaan käyttää neljää toimintoa. Koukkulaitetta voidaan mukauttaa valinnaisilla ominaisuuksilla, kuten automaattisella sekvenssiohjauksella, hydraulisilla lukoilla sekä nopeutetuilla toiminnoilla. Ratkaisulla haetaan parempaa käytettävyyttä, tuottavuutta ja turvallisempaa työskentelyä.

Hiabin mukaan Multilift Optima -koukkulaitteiden etuja ovat kevyt, mutta vahva rakenne mitkä taasen antavat mahdollisuuden polttoainetaloudellisempaan työskentelyyn ja osaltaan alentamaan CO2-päästöjä.

”Multilift Optima -koukkulaitevalikoima antaa asiakkaillemme mahdollisuuden työskennellä nopeammin suuremmilla hyötykuormilla matalammin CO2-päästöin. Tämä on kustannustehokas valinta niille, jotka tarvitsevat ratkaisun nopeaan, turvalliseen ja luotettavaan päivittäiseen, toistuvaan kuormankäsittelyyn”, Hiabin myynnin ja tuoteliiketoiminnan johtaja Henri Janhonen sanoo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Asiakastoimitukset alkamassa

Optima-malliston täydennys piti suunnitelmien mukaan esitellä toukokuun alussa ympäristö- ja kierrätysalan IFAT-messuilla Saksassa, mutta koronakriisin takia suunnitelmat muuttuivat.

”Mallisto esiteltiin jälleenmyyjäverkostolle sisäisesti ja myynti alkoi keväällä. Tilauksia on otettu vastaan ja nyt ensimmäiset laitteet menevät asennukseen. Ensimmäiset uudet Optimat ovat käytössä elokuussa”, Henri Janhonen taustoittaa.

Janhonen arvioi, että Optiman osuus tulee olemaan noin 20 prosenttia Multiliftin koukkulavalaitteistojen kokonaismyynnistä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Arvioni mukaan Ultima-sarjan tuotteet ovat suositumpia, etenkin pohjoismaiden markkinoilla. Optiman päämarkkina tulee olemaan Keski-ja Etelä-Euroopassa”, hän arvioi.

Suomen koukkulavalaitteistomarkkinan koko on noin 250 kappaleen luokkaa, kun globaali vuosimarkkina on noin 50 000 kappaleen kokoluokkaa. Tästä Kiinan osuus on noin 20 000 kappaletta, joista valtaosa on pienemmän pään kevytkuorma-autoihin tarkoitettuja laitteita. Vaikka vaijerilaitteiden kysyntä on etenkin Euroopassa hiipumassa, löytyy niille vielä kysyntää Suomessa noin 50 kappaleen ja Pohjois-Amerikassa jopa 6 000 laitteen verran vuodessa.