Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Bauma-näyttely järjestetään jälleen – messualueen pinta-ala yli 61 hehtaaria

Maailman suurin rakennuskonenäyttely Bauma tekee paluun. Joka kolmas vuosi pidettävä tapahtuma kärsi pandemian vuoksi ainoastaan pienen viivästyksen.
Kuva: Arto Turpeinen

Saksan Munchenissa pidettävä Bauma-näyttely kokoaa yhteen eri rakennusalan toimijat monilta eri sektoreilta – kysessä onkin suurin alan näyttely. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Bauma oli tarkoitus järjestää jo keväällä, mutta pandemian aiheuttaman varjon myötä ajankohdaksi päätettiin 24.–30.10.

Kyseessä on todella massiivinen tapahtuma, sillä ihmeteltävää pinta-alaa on 61,4 hehtaaria, josta pelkästään sisätilaa on 20 hehtaaria. Edellisellä kerralla näytteilleasettajia 3700, mutta ennakkotietojen mukaan nyt jäätäisiin noin 3100 yritykseen. Epävarmat ajat heijastuvat siis myös tässä muodossa. Vuonna 2019 vierailijoita oli yli 620 000.

Tämän kertaisessa Baumassa pääteemoina ovat digitalisaatio ja kestävä kehitys. Esillä onkin runsaasti automatisaatioon ja koneohjaukseen liittyviä uutuuksia. Luonnollisesti myös sähkökoneet ovat vahvasti näkyvillä.