Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Maa- ja metsätalouskoneita viedään miljardilla eurolla

Suomalaiset osallistuivat Hannoverissa 13—16.11 järjestettävään Eurotier-näyttelyyn sekä messuvieraina että näytteilleasettajina. Monilla kansainvälisten yritysten osastoilla oli myös suomalaisia esittelijöitä.
Kuvassa ministeri Leppa ja hänen avustajansa sekä osastolla mukana olevien yritysten edustajat: Antti Teollisuus, Demeca, Farmtoolsin, JPT-Industria, Kometos, MPH Products.¨
Kuvassa ministeri Leppa ja hänen avustajansa sekä osastolla mukana olevien yritysten edustajat: Antti Teollisuus, Demeca, Farmtoolsin, JPT-Industria, Kometos, MPH Products.¨ 

Näyttelyjärjestäjien listalla oli yhteensä 28 suomalaisyritystä, joista kuusi osallistui Business Finland OY:n ja maa-ja metsätalousministeriön yhteistyössä kokoamalle Agrotechnology from Finland -yhteisosastolle.

Maatalousministeri Jari Leppä avasi Suomen osaston 13.11. Ministeri Leppä korosti kotimaisen maa- ja metsäkonevalmistuksen viennin merkitystä, jonka arvo oli v 2017 miljardi euroa.

Maa- ja metsätalouskoneiden tuotannon arvo on 1,3 mrd euroa, kertoi Elina Puszkarzewicz. Business Finlnd Oy:stä. Vienti on kasvanut tasaisesti, tuonnin arvo on sen sijaan pysynyt alle 400 miljoonassa eurossa.

”Digitalisaatio on suomalaisten yritysten suurin kasvun moottori sekä jo olemassa olevalle liiketoiminnalle, että uuden liiketoiminnan luomiselle. Maatalouden pitää olla eturivissä ottamassa käyttöön uusia digipalveluita ja -järjestelmiä”, totesi ministeri Leppä. ”Uudet digitalisaatioon, automatiikkaan, robotiikkaan, tekoälyyn ja paikkatietoon perustuvat tekniikat ovat jo vahvasti läsnä alkutuotannossa. Esimerkiksi lypsykarjatuotannossa digitalisaatio on jo muuttanut tuotantoa merkittävästi robottilypsyn yleistyttyä. Jatkossa erilaisilla antureilla on keskeinen rooli maidonlaadun seurannan lisäksi eläinten terveyden ja hyvinvoinnin seurannassa.”Katriina ja Jari Lepän tila siirtyi robottilypsyyn jo vuonna 2003.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ministeri Leppä korosti pitkäjänteisyyden merkitystä vienninedistämistyössä. Siksi myös agroteknologian viennin edistämiseen tulisi olla rahaa myös seuraavalla hallituskaudella.