Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

FiatChrysler ja PSA yhdistyvät

EU:n kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet Italialais-amerikkalaisen FiatChryslerin ja ranskalaisen PSA-konsernin sulautumisen ja sen on määrä toteutua vuoden 2021 alkupuolella.
Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Peugeot S.A. ja Fiat Chrysler Automobiles N.V. ovat sopineet sulautumisesta 50/50-periaatteella. Yhdistyminen on seurausta hankalasta tilanteesta, johon molemmat yhtiöt ovat joutuneet.

Sulautumisen seurauksena syntyy markkina-arvoltaan 38 miljardin euron globaali yritys, joka on maailman neljänneksi suurin autovalmistaja. Yhdistymisen pitäisi olla valmis tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Alkuvaiheessa EU-komission kilpailuviranomaiset näkivät ongelmallisena Fiatin ja PSA:n pakettiautotuotannon, joka sulautumisen seurauksena olisi saattanut antaa uudelle yhtiölle määräävän markkina-aseman Euroopassa. PSA:n ja Toyotan välinen pakettiautotuotantoa koskeva sopimus kuitenkin poistaa EU-komission mukaan tämän ongelman. Sopimus siirtää osan Euroopassa tapahtuvasta pakettiautovalmistuksesta Toyotalle.

Sulautumisen jälkeen syntyvä, Stellantis-nimellä kulkeva maailman neljänneksi suurin autonvalmistajan merkkivalikoimaan kuuluvat muun muassa sellaiset brändit kuin Fiat, Jeep, Dodge, Ram, Maserati sekä Peugeot, Opel, Vauxhall, Citroen ja DS.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Italialainen Agnellien suku omistaa Fiatin Exor-hallintayhtiön kautta. PSA:n omistus jakautuu Peugeotin suvun, Ranskan valtion ja kiinalaisen autoteollisuuskonserni Dongfengin kesken.

Yrityksen lähettämä tiedote kertoo, että sen logo symboloi perustajayritysten rikkaita perintöjä ja konsernin 14 autobrändin ainutlaatuisia vahvuuksia. Stellantis-nimen latinankielinen alkusana stello tarkoittaa "valaistumista tähdillä". Tunnuksen visuaalinen ilme puolestaan kuvaa ”monipuolisen ja innovatiivisen yrityksen optimismia, energiaa ja uudistumista”.