Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

BRP aloittaa Lynxien markkinoinnin Pohjois-Amerikkaan

Suomalainen BRP aloittaa Lynx-moottorikelkkojen myynnin Pohjois-Amerikan markkinoilla. Myynti aloitetaan kahdella eri mallilla, joilla tutkitaan paikallisien markkinoiden tilannetta ja kysyntää.
Kuva: Seppo Nykänen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Aikaisemmin suomalaisen kelkkamerkin vienti rapakon taakse ei ole ollut mahdollista, koska Arctic Cat omistaa tuotemerkin eikä ole antanut samalla nimellä varustettujen tuotteiden myynnille suostumustaan. Neuvotteluja on käyty pitkään, ja nyt yhtiöt ovat päässeet sopimukseen, joka mahdollistaa Lynxien myynnin Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Sopimukseen pääsyä lienee helpottanut Arctic Catin häviö patenttiriidassa, jonka seurauksena Cattien myynti Kanadassa kiellettiin.

Pohjois-Amerikka on maailma suurin moottorikelkkamarkkina, vienti avaakin kasvumahdollisuuden Lynx-tuotemerkille, kertoo BRP:n Skandinavian kaupallinen johtaja Valto Ristimella. Tässä vaiheessa hän ei vielä halunnut arvioida, minkälaisia vaikutuksia hankkeella on talouteen ja työllisyyteen Rovaniemellä. Tehtaan kapasiteetti riittää valmistuksen osalta varmasti, kautta voidaan jatkaa tarvittaessa. Pohjoisamerikkalaiset kelkkailijat ovat pitkään halunneet tutustua Lynx kelkkoihin, mikä tietenkin helpotti vientipäätöstä. Kiinnostus Lynxeihin johtuu niiden hieman erilaisesta rakennefilosofiasta. Siinä missä amerikkalaiset kelkat on tehty leveälle ja tasaiselle baanalle, on suomalainen kelkka tehty patikkoon, jossa kuljettajan taidot ja kunto laitetaan koetukselle.

Aluksi tarjolle tulee kaksi mallia Lynx Rave RE 850 E-Tec sekä Lynx BoonDocker DS 3900 ja DS 410 850 E-Tec. Kumpaakin mallia on tarjolla vain kevään ennakkomyynnissä. Rajoitetulla tarjonnalla halutaan katsoa tilannetta ja kysyntää.

Kelkkojen ohella viedään myös suomalaista vaatesuunnitteluosaamista, joka tulee nyt uuden kelkkabrändin mukana tehokkaasti esille.