Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Nokka Oy ja Nokka-Yhtiöt Oy konkurssiin

Muuramelainen maa- ja metsätalouskoneistaan tunnettu Nokka Oy ja Nokka-Yhtiöt Oy hakeutuivat konkurssiin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nokka-konsernin emoyhtiö Nokka-Yhtiöt Oy ja sen maa- ja metsätalouskoneita valmistava tytäryhtiö Nokka Oy joutuivat talousvaikeuksien takia hakeutumaan konkurssiin. Konsernin kolmas yhtiö, hydraulisylintereitä valmistava Pematic Oy jatkaa toimintaansa.

Muuramelaisen Nokkalan perheen omistama konserni on työllistänyt noin 100 henkeä, joista noin kolmasosa on työskennellyt konkurssiin hakeutuneissa yhtiöissä.

Nokka-yhtiöiden historia juontaa vuoteen 1967, jolloin yrityksen perustaja Jorma Nokkala aloitti maatalouskoneiden valmistuksen Viitasaarella maatalouden ohessa. Ensimmäisiä tuotteita olivat Laidunlypsylaite, lumilinko ja Lantarenki-lannanlevityslaite. Myöhemmin toiminta siirrettiin nykyiselle toimipaikalle Muurameen ja maatalouskoneiden lisäksi yhtiö alkoi valmistaa myös metsäkoneita.

Yhtiöllä oli aiemmin Muuramen tehtaan lisäksi maatalouskonetehtaat myös Turengissa ja Tammisaaressa. Tunnetut Tume- ja Hankmo-tuotemerkit myytiin yrityskaupalla vuonna 2006 ja sittemmin Nokka-Yhtiöt keskittyi lumilinkojen, metsäkoneiden sekä Pematic-hydraulisylintereiden valmistukseen.