Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Traktor Poweria uhkaa lopettaminen - LRF Media luopuu 15 aikakauslehdestä

Maataloustuottajien etujärjestön kustantamo Ruotsissa myy pois 15 aikakauslehteään. Jäljelle jää vain neljä lehteä. Myytävien joukossa on Suomessakin aikaisemmin ilmestynyt Tractor Power. Siinä tapauksessa, että ostajia ei löydy, lehdet todennäköisesti lopetetaan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ruotsin maataloustuottajien etujärjestön lehtikustantamo LRF-media luopuu kaikista lehdistään, jotka eivät suoraan liity maatalousedunvalvontaan ja liiton ydintoimintaan. Jäljelle jää vain kahdesti viikossa ilmestyvä ATL ja sen yhteyteen kolme lehteä Lantmannen, Land ja Land Lantbruk. Kaikkiaan 15 aikakauslehdestä luovutaan.

LRF Median taloudellinen tilanne on jo pitkään ollut kireä. Yritys nimesi itselleen viikko sitten uuden toimitusjohtajan Ann Henrikssonin, joka teki yrityksen kurssiin välittömästi täyskäännöksen. Viimeisen vuosikymmenen aikana LRF Media oli pyrkinyt aktiivisesti lisäämään lehtien määrää, nyt lehtien määrä tullaan laskemaan minimiin.

Suurin osa LRF:n aikakauslehdistä on levikiltään varsin pieniä. Esimerkiksi harrastetraktorilehti Traktor Power, nostalgialehti Minnenas Journal, koiraharrastuslehti Härliga Hund, perinnekiinteistöjä esittelevä Gods & Gårtdar ja yrittäjälehti Driva Eget ovat kaikki alle 20 000 kappaleen levikissä. Kaksi viimeksi mainittua lehteä ovat kuitenkin olleet selvällä kasvu-uralla.

Myytävien lehtien joukossa on myös maaseutupainotteinen ja suurilevikkinen aikakauslehti Lantliv, jonka levikki vuoden 2014 mittauksessa oli 54 800 kappaletta. Huomattavaa on, että Lantlivin levikki on lisäksi ollut vankassa nousussa. Vielä vahvempi levikin lisäys on ollut Lantlivin ruokaan keskittyneellä sisarjulkaisulla Mat & Vin, joka viimeisessä mittauksessa oli nostanut levikkiään 11,7 %.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

LRF:n julkaisuohjelmaan on vuodesta 2003 alkaen kuulunut vanhojen traktoreiden harrastajille suunnattu Traktor Power. Tämän lehden tulevaisuus on nyt hyvin epävarma. Lehden asemaa ei ainakaan paranna se tosiasia, että Ruotsissa ilmestyy täysin samalta aihealueelta Fabas-kustantamon julkaisema Tractor-harrastelehti, jolla on levikkiä 15 300 kappaletta (2014). Fabas julkaisee myös ammatillisemmalta näkökulmalta asiaa katsovaa Traktor Världen -lehteä, jolla levikkiä tosin on vain 7 500. Myös saman kustantamon Trucking (levikki vajaa 15 000 kappaletta) osuu osittain samalle aihealueelle.