Pandemia vei Briggs & Strattonin yrityssaneeraukseen

Briggs & Stratton on hakeutunut USA:n konkurssilain mukaiseen yrityssaneeraukseen (ns. Chapter 11) ja sopinut liiketoimintakaupasta KPS Capital Partners -pääomasijoitajan kanssa 550 miljoonan dollarin hintaan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jo aiemmin keväällä B&S oli ilmoittanut myyvänsä viheralueiden hoitokoneiden ja painepesureiden valmistuksen. Tämä tarkoittaa sellaisia tuotemerkkejä kuin Ferris, Billy Goat, Simplicity, Snapper ja Snapper Pro. Tähän mennessä niistä kiinnostuneita ostajakandidaatteja ei ole ilmaantunut.

Tuotevalikoimaan jäävät B&S-moottorit sekä Vanguard-akkujärjestelmät ja -generaattorit, joilla tavoitellaan noin yhden miljardin dollarin vuosimyyntiä

Päätös yrityssaneerauksesta johtui maksukyvyttömyydestä: B&S ei selviytynyt 6,7 miljoonan dollarin koronmaksusta, koska sen ensimmäisen vuosineljänneksen myynti aleni Covid-19-pandemian takia 18 prosenttia, ja nettotappio oli 145 miljoonaa. Yhtiö teki tappiota myös kahtena edeltävänä vuonna.

Kauppasopimuksen ehtojen mukaan KPS:n tytäryhtiö tekee alhaisimman tarjouksen oikeuden valvomassa kaupassa. Siten se jättää mahdollisuuden muiden tekemille korkeammille tarjouksille.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Briggs & Strattonin mukaan KPS on ottanut vastatakseen 265 miljoonaa sen veloista, lopuista 412 miljoonasta vastuun ottavat yritystä lainoittavat pankit. Tarjottua ratkaisua ei ole vielä hyväksytty kauppaa valvovassa oikeusistuimessa. Sen jälkeen yritys voi jatkaa normaalia toimintaansa ja suoriutua velvoitteistaan. Tuotteita valmistetaan, myydään ja tuetaan. (Diesel Progress).