Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Hydroline kehitti ennakoivan kunnonvalvontaratkaisun

Suomalainen hydraulisylintereiden valmistaja Hydroline on kehittänyt hydraulisylintereiden ennakoivan kunnonvalvontaratkaisun, LEOn, jonka avulla voidaan valmistajan mukaan varmistaa työkoneiden ja -laitteiden sekä tuotantolaitoksen jatkuva häiriötön toiminta.
Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uutuuden takana on kahden vuoden tuotekehitysjakso, jonka aikana LEOn kehittämiseen on investoitu liki kaksi miljoonaa euroa. Kehitystyössä oli mukana myös Teknologian tutkimuskeskus VTT.

"Kunnonvalvontaratkaisun tarkoituksena on estää sylinteritoimintojen yllättävät keskeytykset. LEOn avulla myös huollot voidaan suunnitella tarkasti. Asiakastarpeiden lisäksi tuotekehitystä kiihdytti myös se, että markkinoilla ei ollut tarjolla vastaavaa ennakoivan kunnonvalvonnan ratkaisua sylintereiden elinkaaren seurantaan", Hydrolinen teknologiajohtaja Manu Leinonen kertoo.

Kunnonvalvontaratkaisun avulla saadaan tietoa muun muassa siitä, monenko tunnin päässä on odotettavissa vaurio. Lisäksi se näyttää muun muassa sen, miltä kohdalta sylinteri on vaurioitunut, minkä ansiosta vikaantuminen voidaan paikallistaa nopeasti. Näin huoltoihin voidaan varautua, eikä yllättäviä rikkoontumisia pääse tapahtumaan.