Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Neste tuo ensimmäisenä Suomen markkinoille uusiutuvan polttoöljyn

Neste tuo 100 %:sti uusiutuvan polttoöljyn markkinoille ensimmäisenä Suomessa. Tammikuun 2021 alusta lähtien rakentamisen, metsäkoneurakoinnin, maatalouden ja lämmityksen käyttöön soveltuvan Neste MY uusiutuva polttoöljy -tuotteen avulla yritys voi pienentää omia kasvihuonekaasupäästöjään.
Kuva: Arto Turpeinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusiutuva polttoöljy on Nesteelle merkittävä uusi avaus tieliikennekäytössä käytettävän uusiutuvan dieselin rinnalle. Se tukee osaltaan Suomen tavoitetta tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä ja edesauttaa päästövähennysten saavuttamista työkone- ja lämmityssektorilla.

“Olemme saaneet positiivisen vastaanoton uusiutuvan dieselin käytöstä tieliikenteessä, ja jo useampi sata kuljetus- ja logistiikka-alan yritystä on valinnut sen käyttöönsä. Haluamme tukea myös muilla aloilla toimivia yrityksiä pienentämään omia päästöjään tarjoamalla heti käyttöönotettavan ratkaisun”, sanoo Nesteen Suomen yritysasiakasmyynnistä vastaava johtaja Joni Pihlström.

Neste MY uusiutuva polttoöljy on raaka-ainepohjaltaan ja päästöjen vähenemisen osalta verrattavissa tieliikenteessä käytettävään Neste MY uusiutuva diesel -polttoaineeseen. Pienemmän hiilijalanjäljen lisäksi uusiutuvan polttoöljyn käyttö vaikuttaa myös lähipäästöihin vanhemmissa työkoneissa. Se soveltuu sellaisenaan olemassa olevaan työkonekalustoon, ja lisäksi sitä voidaan käyttää lämmityksessä. Neste MY uusiutuvaa polttoöljyä on vuoden 2021 aikana tarjolla sekä määrällisesti että maantieteellisesti rajoitetusti. Jakelu tehdään suoratoimituksena Nesteen Porvoon terminaalilta.

Suomi on asettanut päästövähennystavoitteita myös työkoneille. Nykyisistä 2,5 miljoonan tonnin vuotuisista kasvihuonekaasupäästöistä tulee leikata 20 % vuoteen 2030 mennessä. Päästövähennyksistä hieman alle puolet tulee toteutumaan jakeluvelvoitteen avulla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuoden 2021 alussa uusiutuvien polttoaineiden jakeluvelvoite laajenee myös polttoöljyyn. Tarkoituksena on edistää biopolttoöljyn käyttöä kevyen polttoöljyn korvaamiseksi työkoneissa, kiinteästi asennetuissa moottoreissa ja lämmityksessä.