Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Lundbergin valmistus Suomeen – Lännen Tehtaiden valmistus- ja tuotekehitysosaaminen pohjana

Suomeen siirtyy Lundbergin loppukokoonpano, tuotesuunnittelu ja jälkimarkkinointi.
Jari Nevalainen on tyytyväinen Lundbergin valmistuksen siirtymiseen Lännen tehtaille Loimaalle.
Jari Nevalainen on tyytyväinen Lundbergin valmistuksen siirtymiseen Lännen tehtaille Loimaalle. Kuva: Eemeli Linna Koneviesti Viestimedia Oy
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lundberg-ympäristöhoitokoneiden valmistus siirtyy Ruotsista Loimaalle. Skellefteoon jää osakokoonpanotoimintoja, mutta varsinainen lopullinen loppukokoonpano, tuotesuunnittelu ja jälkimarkkinointitoiminnot siirtyvät Lännen Tehtaille.

Lundbergin kasvava kysyntä on johtanut tilanteeseen, jossa tehdas on aktiivisesti joutunut etsimään lisäkapasiteettia. Valmistuksen siirtyminen vaatii lisärekrytointeja sekä investointeja Loimaan tehtaaseen. Osa rekrytoinneista on toteutettu menneen talven aikana, osa on edelleen työn alla. Kokonaisuutena tämä tarkoittaa noin 15 lisätyöpaikkaa.

Lännen Tehtailta kerrotaan, ettei valmistuksen siirrolla ole vaikutuksia Lundberg-ympäristönhoitokoneiden myynti- ja jälkimarkkinointitoimintoihin. Lundbergin markkinaosuus on Ruotsissa Suomea jonkin verran korkeampi, mutta molemmilla markkinoilla Lundberg on vahva markkinakakkonen.

”Lännen tehtaiden vahva valmistuksellinen toimintakulttuuri ja tuotekehitysosaaminen loivat pohjan Lundbergin valmistuksen siirtymiseen Loimaalle”, kertoo liiketoimintajohtaja Jari Nevalainen Lännen Tehtailta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Siirto vie Nevalaisen mukaan aikaa, mutta syksyllä toiminta on täysin vakiintunut uuteen mallin. Nevalaisen mukaan siirto antaa hyvät mahdollisuudet vahvistaa Lundbergin markkinaosuutta Suomessa.