Doosanilta ensimmäinen “älykaivinkone” – mukana muun muassa 2D-koneohjaus ja vaaka

Doosan on julkaissut tela-alustaisen DX225LC-7X. Mukana on runsaasti uusia ominaisuuksia, joilla tavoitellaan työskentelyn nopeuttamista ja tehostamista. Esiohjaus on täysin sähköinen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uutuuden työpaino on noin 23.3 tonnia. Valmistajan mukaan uudet ominaisuudet tuovat koneen ominaisuuksiin merkittäviä parannuksia, jotka vaikuttavat koneen hallittavuuteen ja tuottavuuteen.

Ohjaussauvat ja ajopolkimet ovat täysin sähköiset, mutta työtuntuman sanotaan olevan sama kuin hydraulisissa koneissa. Ratkaisun ansiosta hydrauliikan vasteaika on lyhyempi. Valmistajan mukaan samalla myös energiahävikki pienenee merkittävästi. Polttoaineenkulutuksen ennakoidaan vähenevän 8 %.

Koneohjaus vakiona

Uuden mallisarjan Doosaniin on asennettu useita sensoreita, jotka aistivat koneen ja puomiston asentoa. Koneessa on vakiona 2D-koneohjausjärjestelmä, joka on tulevaisuudessa laajennettavissa Trimblen 3D-versioksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mukana on myös laservastaanotin, jonka ansiosta kauhan asentoa ei tarvitse erikseen tallentaa konetta liikutettaessa. Sisäänrakennetun vaa’an ansiosta kuorman saa lastattua tarkasti oikean painoiseksi.

Uusi järjestelmä tuo mukanaan myös muita kaivua helpottavia ominaisuuksia. Esimerksi ylävaunun käännölle ja puomille saa asetettua liikerajoitukset vaikkapa sähkölinjojen alla työskenneltäessä. Mukana on myös kauhan kulma voidaan säätää pysymään automaattisesti tietyssä asennossa.