Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Juupajoella kisaillaan lumenveistosta kaivinkoneiden kera 26. helmikuuta – mukaan mahtuu 30 kaivinkonetta

Parin vuoden tauon jälkeen kaivinkoneiden lumenveistokisa järjestetään jälleen lauantaina 26. helmikuuta 2022 klo 9.00 – 15.00 Juupajoella. Ensimmäisellä kerralla kisa saavutti suuren suosion.
Kuva: Arto Turpeinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Juupajoella ensimmäistä kertaa vuonna 2019 järjestetty kaivinkoneiden lumenveistokisa järjestetään jälleen. Kahtena edellisvuotena tapahtuma on jouduttu perumaan sääolosuhteiden ja pandemian vuoksi. Ensimmäisellä kerralla mukana oli yli 20 konetta, ja paikalla vieraili pari tuhatta katsojaa. Seuraavinakin päivinä väki vaelsi sankoin joukoin ihailemaan veistoksia

Tällä kertaa sääntöjä on hieman rukattu – luvassa on edelleen kaksi eri sarjaa, mutta koneiden painoluokituksesta on luovuttu. Ensimmäisessä sarjassa kilpailija saa tuoda paikalle niin paljon apuvälineitä, kuin koneessa saa mukanaan kulkemaan. Toisessa sarjassa sallitaan kaksi työlaitetta ja apumies.

Kilpailuun mahtuu enimmillään mukaan 30 konetta. Alueelle tehdään etukäteen kullekin oma lumikasa, jotka arvotaan kilpailijoiden kesken. Kisa järjestetään, mikäli säät ovat suotuisat ja koronarajoitukset sen sallivat. Kiinnostus kilpailua kohden on kuitenkin ollut jo suurta.

Lisätietoja antavat lumenveistokisan järjestäjien eli Juupajoen yrittäjien puolesta projektipäällikkö Tapio Niemelä:. 040-9104321 ja idean isä Jussi Valkeajoki: 050-3455204.