Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Doosan uudistaa kaivinkonemallistoaan

Korealainen Doosan päivittää keskikokoisia kaivinkoneita. Tällä kertaa vuorossa ovat keskikokoiset koneet kokoluokissa 14,6–17 tonnia.
Kuva: Tomas Hercog
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Doosan jatkaa uuden sukupolven kaivukoneidensa esittelyä Tällä kertaa vuorossa ovat Doosan DX140LC-7, DX140LCR-7, DX160HT-7. Työpainot ovat 14,6–17 tonnia. Moottorina toimii 86 kilowattinen Doosan D34, joka täyttää Stage 5-päästömääräykset.

Kaikkien uutuuksien polttoainetehokkuuden kerrotaan parantuneen verrattuna aiempaan mallisarjaan. Tämä on saavutettu uudella hydrauliikan päälohkolla sekä seuraavan sukupolven ohjausjärjestelmällä. Kaikkiaan tarjolla on kahdeksan eri työalueiden kombinaatioita.

DX140LCR-7 on lyhytperäinen malli. Seiskasarjassa vastapainon muotoilua on muutettu, jonka ansiosta huoltokohteet ovat aiempaa paremmin ulottuvilla. DX160HT-7 High Track on suunniteltu asiakkaille, jotak toivovat suurempaa maavaraa ja vankempaa alavaunua. Suomeksi sanottuna kyseessä on ns. metsämalli. Uudistuksia on tullut mm. telarulliin.

Useita uudistuksia

Tiedotteen mukaan kaikkien kolmen uutuuden ohjaamot ovat erittäin tilavia ja ergonomisia. Asiaan vaikuttaa mm. uusittu kuljettajan, parannettu ilmankierto hytissä sekä 30 % suurempi kosketusnäyttöruutu.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uudessa seiskasarjassa on panostettu etenkin työlaitteiden hallintaan. Lisähydrauliikan tuottoa vaativan työlaitteen ja puomin kerrotaan liikkuvan saumattomasti yhteistyössä. Osaltaan asiaan vaikuttaa uusi työalue rototilteille. Järjestelmän kautta on mahdollista säätää öljyvirtausta työtehtävän mukaan. Nostotyössä auttaa uusi työalue ylävaunun käännölle, joka pehmentää käännönjarrutusta.