Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Hankkija rakennutti huollolle ja tuontikoneiden kokoonpanolle uudet tilat Turkuun

Hankkija on rakennuttanut uuden korjaamohallin Turun konekeskukseensa, johon Liedon konehuoltopiste ja Turun Satamassa toiminut koneiden maahantuontihuolto siirtyivät vuoden 2023 alussa.
Nykyaikainen korjaamohalli on korkea ja hyvin varusteltu. Kuvassa vasemmalta Timo Jokila, Sami Uttula ja Teemu Pelto-Klemelä.
Nykyaikainen korjaamohalli on korkea ja hyvin varusteltu. Kuvassa vasemmalta Timo Jokila, Sami Uttula ja Teemu Pelto-Klemelä.  Kuva: Uolevi Oristo
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tavoitteena on yhteisiä resursseja käyttämällä tasoittaa työhuippuja, jotka ovat uusien koneiden toimituksissa ja huollossa eri aikaan.

Hankkija panosti uuteen korjaamohallin, koska koneet pyritään entistä useammin huoltamaan korjaamolla eikä asiakkaiden tiloissa. Isompien remonttien teko on tehokkaampaa ja siten asiakkaalle edullisempaa kuin asiakkaan työmaalla, varsinkin jos työ vaatii useita käyntikertoja. Turussa on myös 2 huoltoautoa kenttähuoltoa varten.

Hallin pinta-ala on 863 m² ja vapaa sisäkorkeus 8 m. Kahta 3,2 t siltanosturia käytetään koneiden koonpanossa sekä ohjaamoiden ja moottoreiden nostossa. Hallissa on kolme 5 metrin ovilla varustettua ja läpiajettavaa huoltopaikkaa. Uusien koneiden kokoonpanoon varatussa tilassa 6 m leveät ovet.

Uuden hallin viereen on pystytetty 1000 m² pressuhalli, jossa varastoidaan uusiin koneisiin Suomessa asennettavia varusteita kuten esimerkiksi etukuormaimia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nesteiden ja öljyjen käsittely irtotavarana vähentää hävikkiä ja tehostaa kierrätystä. Yleisimmät öljyt ja nesteet varastoidaan konteissa ja pumpataan työkohteeseen rakennusvaiheessa asennettuja putkilinjoja pitkin. Vain erikoisemmat öljyt käsitellään kanistereissa, mikä vähentää pakkausjätteen määrää merkittävästi.

Timo Jokilan vetämän maahantuotihuollon tiimissä on varastonhoitaja ja 5 asentajaa. Korjaamossa työskentelee Sami Uttulan johdolla 3 asentajaa. Hankkija hakee uusia työntekijöitä maahantuonti- ja konehuoltoon.

Kaksi 3,2 t siltanosturia helpottaa raskaiden koneiden käsittelyssa ja ohjaamoiden ja moottoreiden nostossa.
Kaksi 3,2 t siltanosturia helpottaa raskaiden koneiden käsittelyssa ja ohjaamoiden ja moottoreiden nostossa. Kuva: Uolevi Oristo