Volkswagen Amarok tekee paluun

Kahden ja puolen vuoden odotus päättyy vuonna 2023, kun täysin uusi Volkswagen Amarok saapuu Suomeen.
Uudesta Amarokista on julkaistu vasta havainnekuva, mikä antaa hiukan osviittaa, miltä uutuus tulee näyttämään. Aiempaan verrattuna auto on ainakin särmikkäämpi.
Uudesta Amarokista on julkaistu vasta havainnekuva, mikä antaa hiukan osviittaa, miltä uutuus tulee näyttämään. Aiempaan verrattuna auto on ainakin särmikkäämpi. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tietoja uudesta Amarokista alkaa hiljalleen tihkua. Mikään salaisuus ei ole, että auto pohjautuu uuteen Ford Rangeriin, josta kerrottiin marraskuussa.

Vielä sen tarkempia yksityiskohtia ei ole paljastettu eikä sitä, mitä kaikkea autoon tulee Volkswagenin puolelta ja kuinka paljon autossa on Fordia. Tiedotteessa kuitenkin luvataan, että kolmannen sukupolven Amarokissa on entistä enemmän kuljettajaa avustavia järjestelmiä ja liitettävyyspalveluita. Lisäksi auto tulee sisältämään innovaatioita, joita ei aiemmin ole nähty tässä segmentissä. Kuitenkin keskiössä tulee olemaan vahva etenemiskyky maastossa.

”Auton huomiota herättävä etuosa, ja sen lisäksi X-periaatteen määrittelemä muotoilu erottaa Amarokin selvästi muista. Olemme antaneet uudelle Amarokille kestävyyttä ja voimaa yksiselitteisessä muodossa – sillä on selkeä Volkswagenin DNA, niin sisäpuolella kuin ulkopuolellakin,” Volkswagen Hyötyautojen pääsuunnittelija Albert-Johann Kirzinger vakuuttaa.

Toisen sukupolven Amarokin tuotanto päättyi Saksan Hannoverissa kesäkuussa 2020, kun konserni tarvitsi lisää tuotantokapasiteettia sähköautoille. Kolmannen sukupolven Amarokia tullaan valmistamaan Etelä-Afrikassa Silvertonissa. Auto esitellään ensi vuonna ja Suomeen uutuus rantautuu vuoden 2023 alussa.