Avant esitteli suurimman mallisarjansa

Ylöjärveläinen Avant esitteli kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa tähän asti suurimman mallisarjansa. Uusien 800-sarjan kuormainten työpaino on ilman lisäpainoja 2700 kiloa ja nostovoima 1900 kiloa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Avant Tecno laajentaa mallistoaan suuremmilla kuormaimilla. 800-sarjaan kuuluu ensi vaiheissa mallit 850 ja 860i, joista ensin mainittu on tosin suunnattu Euroopan ulkopuolisille markkinoille. Suomessa myytävän 860i:n voimanlähteenä toimii Kohlerin 42 kilowattinen moottori, joka täyttää Stage 5-päästömääräykset. Vakiokoneen työpaino on 2700 kiloa ja nostokyky 1900 kiloa.

Avanteissa perinteisesti käytetty hydrostaattinen voimansiirto neljällä 2-nopeushydraulimoottorilla on myös 800-sarjassa. Suurin ajonopeus on 30 km/h ja työhydrauliikan tuotto 80 l/min.

Teleskooppipuomi vakiovaruste, jonka avulla saavutetaan 3,5 metrin nostokorkeus pikaliittimen niveltapista mitattuna. Nostokorkeus ja ulottuvuus mahdollistavat esim. lavojen nostamisen suoraan kuorma-auton vastakkaiselle laidalle ja apevaunujen lastaamisen. Hydraulinen vakaaja pitää kuorman automaattisesti vaakasuorassa puomia nostettaessa ja laskettaessa.

Saatavana on täysin uusi lämmitetty ohjaamo, joka on asennettu koneen runkoon kumityynyjen varaan, mikä pienentää ääni- ja tärinätasoja. Ilmastointi on saatavana lisävarusteena. Lisälaitevalikoima kattaa yli 200 työkalua.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Avant 800-sarjan ensiesiintyminen tapahtuu Bauma-messuilla Münchenissä 8.-14. huhtikuuta. Tuotantoon uutuudet pääsevät syyskuussa.

Lue lisää Koneviestin numerosta 4, joka ilmestyy 14.3.