Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

DAF XF, XG ja XG+ -kuorma-autoille International Truck of the Year -palkinto

Uuden sukupolven DAF-kuorma-autot ovat saaneet ”International Truck of the Year 2022” -palkinnon. Myös DAFin vetypolttomoottorikuorma-autolle myönnettiin ”2022 Truck Innovation Award” -palkinto.
Uuden sukupolven DAF XF, XG ja XG⁺ ovat saaneet International Truck of the Year -palkinnon. Raadin mukaan autojen tehokkuus, turvallisuus ja ajomukavuus ovat huippuluokkaa.
Uuden sukupolven DAF XF, XG ja XG⁺ ovat saaneet International Truck of the Year -palkinnon. Raadin mukaan autojen tehokkuus, turvallisuus ja ajomukavuus ovat huippuluokkaa. Kuva: Douwe Beckmann - DAF Trucks
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Vetypolttomoottoritekniikalla varustettu XF DAF XF H2-kuorma-auto palkittiin ”Truck Innovation Award 2022” -palkinnolla. Palkinnot luovutettiin Solutrans-kuljetusnäyttelyssä Lyonissa Ranskassa.
Vetypolttomoottoritekniikalla varustettu XF DAF XF H2-kuorma-auto palkittiin ”Truck Innovation Award 2022” -palkinnolla. Palkinnot luovutettiin Solutrans-kuljetusnäyttelyssä Lyonissa Ranskassa. Kuva: Douwe Beckmann - DAF Trucks

International Truck of the Year -palkinnon (IToY) sääntöjen mukaan vuosittainen palkinto annetaan kuorma-autolle, joka on otettu käyttöön kuluvan vuoden aikana, ja joka on edistänyt maantiekuljetusten tehokkuutta. Arviointi perustuu kriteereihin, joihin kuuluvat muun muassa teknologiset innovaatiot, mukavuus, turvallisuus, ajettavuus, polttoainetaloudellisuus, hiilijalanjälki ja kokonaiskäyttökustannukset (TCO).

International Truck of the Year” -palkinnon tuomariston puheenjohtaja Gianenrico Griffini toteaa, että DAF on ensimmäinen kuorma-autovalmistaja, joka esittelee täysin uuden sukupolven kuorma-autot, jotka on kehitetty uusien kuorma-autojen massoja ja mittoja koskevien eurooppalaisten säännösten mukaisesti. ”Tuloksena on erittäin kiinnostavia ja aerodynaamisia kuorma-autoja, joiden tehokkuus, turvallisuus ja ajomukavuus ovat huippuluokkaa,” Griffini listaa.

Tuomariston painottaa vielä, että uuden sukupolven kuorma-autojen myötä DAF on tuonut markkinoille huipputeknologisen raskaan sarjan ajoneuvot, joka asettaa alalle uuden standardin. Lisäksi se katsoo tulevaisuuteen, sillä se on myös täydellinen ja erittäin energiatehokas alusta uuden sukupolven vaihtoehtoisille polttoaineille ja voimansiirtojärjestelmille.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Tämä ainutlaatuinen saavutus on todellisen tiimityön ansiota! Uuden sukupolven XF, XG ja XG⁺ ovat suurin hanke yrityksemme yli 90-vuotisessa historiassa. Se on tulosta asiakkaidemme ja heidän kuljettajiensa perusteellisesta kuuntelemisesta ja siitä, että meillä on selkeä näkemys kestävien liikenneratkaisujen tulevaisuudesta sekä siitä, että olemme aina valmiita tekemään kaikkemme toteuttaaksemme parhaita mahdollisia kuljetusratkaisuja. Olemme ensimmäinen kuorma-autovalmistaja, joka hyödyntää täysin uusia kuorma-autojen massoja ja mittoja koskevia eurooppalaisia säädöksiä tarjotaksemme ainutlaatuisia etuja asiakkaillemme. On hienoa olla ensimmäinen – mutta vielä hienompaa on olla ainutlaatuinen,” DAF Trucksin toimitusjohtaja Harry Wolters toteaa tyytyväisenä.

Nordic Truckcenterin maajohtaja Sampsa Rouhiainen kävi koeajamassa uuden malliston syksyllä Eindhovenissa.

”Vaikka edellisenkin sukupolven XF-mallisto on erittäin hyvä, huomasi helposti, että kuljettajan työskentelyolosuhteet ovat nyt paremmat. Ohjaamoa on aiempaa mukavampi käyttää ja siellä on upeasti tilaa”, Rouhiainen kertoo.

”Odotamme International Truck of the Year” -palkinnon myötä DAFin markkinaosuuden vahvaa nousua Suomessa. Autoilijat ovat jo tehneet mukavasti tilauksia, vaikka uusia ajoneuvoja vasta odotetaan koeajoon Suomeen. Jatkamme edelleen DAF-myynnin kehittämistä,” Rouhiainen toteaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Truck Innovation Award 2022 -palkinto

Uusi vetypolttomoottoritekniikalla varustettu XF DAF XF H2-kuorma-auto palkittiin ”Truck Innovation Award 2022” -palkinnolla.

”Tämä palkinto korostaa filosofiaamme, jonka mukaan liikenteen on irtauduttava hiilestä seuraavan vuosikymmenen aikana”, DAFin tuotekehityksen johtaja Ron Borsboom kommentoi.

”Vetyteknologiasta on tullut erittäin kiinnostava vaihtoehto tulevaisuudessa nykyisten kehitteillä olevien sähkö- ja hybridikuorma-autojen lisäksi. ”Truck Innovation Award 2022” -palkinnon saaminen on myös osoitus siitä, että polttomoottorilla on edelleen lupaava tulevaisuus käytettäessä uuden sukupolven hiilineutraaleita polttoaineita. On tärkeää ymmärtää, että fossiilisten polttoaineiden käytön lopettaminen ei missään tapauksessa saisi automaattisesti johtaa polttomoottoreiden kieltämiseen, etenkään raskaan sarjan kaukoliikenteen osalta,” Borsboom korostaa.