Suzuki Vitara jatkossa hybridinä

Vuosimallin 2021 myötä kaikki Suzuki Vitarat ovat hybridejä. Samalla varustelu paranee ja hinta putoaa. Myös perävaunun vetomassa kasvaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suzuki on siirtynyt nopeaan tahtiin kaikissa malleissaan sähköistettyyn voimalinjaan. Kolme vuotta sitten esitellyn ensimmäisen Swift Hybridin jälkeen nyt kaikki Suzukin henkilöautomallit ovat eriasteisia hybridejä. Uusimpana mallina joukkoon liittyivät automaattivaihteiset Vitarat. Suzuki esitteli Vitara 1,4 Boosterjet Hybridin vuosi sitten. Aluksi se oli saatavilla vain käsivalintaisella vaihteistolla, mutta nyt asiakas voi valita myös automaattivaihteiston.

Vitara-kevythybrideissä on 48 voltin jännitteellä toimiva kymmenen (10) kilowatin tehoinen sähkömoottori, jonka vääntömomentti on 50 Nm. Se saa virtaa energiasisällöltään 0,384 kilowattitunnin akulta. Kevythybridissä sähkömoottori tukee bensiinimoottoria lähes koko käyntinopeusalueella ja se antaa voimaansa esimerkiksi turboviiveen aikana. Bensiinimoottorin suurin teho on 95 kilowattia (129 hv) ja vääntömomentti 235 Nm. Suurin vääntömomentti on käytettävissä käyntinopeusalueella 2 000–3 000 r/min.

Nelivetoisen Vitara 1,4 Boosterjet Hybridin kuusivaihteisella automaatilla varustettuna hiilidioksidipäästö ja polttoaineenkulutus ovat pudonneet parhaimmillaan 17 prosenttia. Yhdistetty kulutus on nyt 6,2 litraa sadalla ja hiilidioksidipäästö 141–142 g/km.

Vitaroiden varusteluihin tulee myös hiukan lisää. Nyt kaikissa Suzuki Vitaroissa on jo GL+ -varustetasolla led-valot, valojen hämärätunnistin, tuulilasinpyyhkijöiden sadetunnistin sekä automaattivaihteisissa versioissa älyavain eli autossa on avaimeton kulku ja käynnistys.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nyt uudella Vitara 1,4 Hybrid automaatilla voi vetää 600 kilon jarrutonta perävaunua, missä on parannusta aiempaan 50 prosenttia. Jarrullisen perävaunun suurin sallittu paino kasvaa neljänneksellä 1 500 kiloon. Käsivalintaisella vaihteistolla varustetuissa Vitaroissa perävaunupainot nousevat vähän myöhemmin keväällä.

Uusien automaattivaihteisten Vitara 1,4 Hybridien hinnat ovat pudonneet aiempaan verrattuna. Nyt Vitara 1,4 Hybrid GL+ -varustein nelivetoisena maksaa 28 389 euroa. Ylellisen GLX+SR-varustellun version hinta on 31 390 euroa.