Eco Log esitteli 584F -kuormatraktorin uuteen kokoluokkaan

Ruotsalainen metsäkonevalmistaja Eco Log on tänä vuonna panostanut rajusti kuormatraktorimallistonsa laajentamiseen. Gremon malliston sulauttamisen Eco Log -mallistoon lisäämisen lisäksi nyt tulee myös uusi järeämpi kuormatraktorimalli.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Keski-Ruotsissa Söderhamnissa metsäkoneita valmistavalle Eco Logille järeät kuormatraktorit ovat olleet tärkeitä tuotteita, jo pelkästään Ruotsin sisäisten markkinoiden vaateiden vuoksi – uudistushakkuille vaaditaan järeitä malleja.

Nyt Eco Log trimmaa mallistonsa yläpäätä, tuomalla sinne 16 tonnin kantavuuden 584F -mallin. Tämä kantavuuskokoluokka on yleistynyt kaikilla valmistajilla, tarjoten kohtuulliseen kokonaispainoon ja ulkomittoihin nähden riittävästi työtehoa. Esimerkiksi Komatsu toi vastaavan 875-mallin tähän kokoluokkaan, sekä Ponsse toi Bison-mallinsa.

Uusi 584F on varustettu laajenevalla kuormatilalla, jolloin myös kuitupuulla saadaan hyödynnettyä kantavuutta riittävästi. Moottorina on Volvo Pentan D8 -sarjan 210 kW versio, joka on saatavilla markkina-alueesta riippuen Stage 3, 4 tai 5 -päästötasoisena. Hydrauliikassa on työhydrauliikan pumpuksi valittavissa joko 175 tai 210 kuutiosenttinen versio. Nosturi on valittavissa Cranabin tai Epsilonin malleista.