Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

AGCO Powerin Linnavuoren tehtaalla on suunniteltu uusi moottoriperhe

AGCO:n Linnavuoren tehtaalla on suunniteltu uusi moottoriperhe, jota tultaneen käyttämään yhtymän Fendt-, Massey-Ferguson- ja Valtra-traktoreissa. Uusien moottoreiden valmistus.aloitetaan tehtaan uudistushankkeen valmistuttua ensi vuoden lopulla.
Kuva: AGCO Power
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

AGCO:n Linnavuoren tehtaan uudistushanke on edennyt nopeassa tahdissa ja tehtaan johdosta on tiedotettu sen valmistuvan vuoden 2022 loppupuolella. Uudistus käsittää uudet tuotantolinjat ja automaattivaraston ja se tulee maksamaan kaikkiaan noin 100 miljoonaa euroa.

Tuotantoa varten rakennetaan uudet täysin automaattiset koneistuslinjat, joiden ansiosta entistä suurempi osuus moottorin komponenteista voidaan valmistaa oman tehtaan sisällä. Tavoitteena on lisätä tuotannon tehokkuutta. ”Lisäksi tämä investointi avaa tien uuden moottoriperheen esittelemiselle vuoden 2021 lopussa,” kertoi AGCO Powerin johtaja Juha Tervala. Hän näkee, että moottoritehtaan uudistushankkeen ansiosta AGCO Powerin asema globaaleilla voimalinjamarkkinoilla tulee olemaan parempi kuin koskaan aikaisemmin.

Tervalan mukaan uusia moottoreita tullaan käyttämään niin Fendtin, Massey-Fergusonin kuin Valtran traktoreissa sekä luonnollisesti niitä tullaan tarjoamaan niistä kiinnostuneille konevalmistajille. Todennäköisesti AGCO:n uusi moottoriperhe noudattaa tutuksi tullutta strategiaa, jossa samoilla peruskomponenteilla voidaan rakentaa erikokoisia ja eritehoisia moottoreita varioimalla muun muassa sylinterimäärää.

Uusista moottoreista ei ole annettu toistaiseksi mitään tarkempia tietoja. Alaan perehtyneet asiantuntijat ovat maailmalla pitäneet todennäköisenä, että uudet moottorimallit tulevat korvaamaan nykyisin Valtroissa käytettävät moottorit 3.3-litraisista 8,4-litraisiin asti.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusia moottoreita tultaneen asentamaan myös Saksassa Marktoberdorfissa sijaitsevalla Fendtin tehtaalla valmistettaviin pienempiin malleihin. Samoin Massey-Fergusonin Beauvaisin tehdas Ranskassa ottaa luultavasti uudet moottorit käyttöön.