Keestrak aloittaa traktorivalmistuksen

Hollantilainen kivenmurskaimia ja seuloja valmistava Keestrack osti Arbos-traktoreita valmistaneen Migliarina di Carpin tehtaan viime vuonna ja kehittää nyt uusia malleja.
Tehdas, jonka pinta-ala on 102.000m² sijaitsee Migliarina di Carpissa, Modenan maakunnassa Italiassa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Viime vuoden keväällä hollantilainen konevalmistaja Keestrack teki sopimuksen Modenan maakunnassa Italiassa sijaitsevan Migliarina di Carpin traktoritehtaan ostamisesta. Tehdas on ollut toiminnassa vuodesta 1954 alkaen ja siellä on valmistettu pääasiassa viinitarhoilla ja riviviljelyssä käytettäviä traktoreita ja traktorityökoneita Arbos-tuotenimellä.

Kymmenen vuotta sitten kiinalainen Foton Lovol Group osti Arbosin sekä kaksi muuta italialaista maatalouskonevalmistajaa MaterMaccin ja Goldonin ja yhdisti näiden tuotannon. Lovol investoi voimakkaasti tuotannon laajentamiseen ja uusiin tuotteisiin. Siinä yhteydessä Migliarina di Carpin tehdas sai 55 000 m2 laajennuksen, jonka jälkeen sen tuotantotilojen laajuus oli yli 100 000 m2.

Lovolin tavoitteena oli valmistaa Arbos-merkillä laajaa mallistoa traktoreita ja traktoreihin liitettäviä työkoneita. Suurimman traktorimallin oli tarkoitus olla teholuokassa 220-260 hv. Tuotantoa ei saatu kannattavaksi ja lopulta tehtaan tuotanto pysähtyi vuoden 2018 aikana.

Keestrak käynnisti tuotannon uudestaan heti omistusoikeuden siirryttyä sille. Samalla otettiin uudestaan käyttöön Goldoni-tuotemerkki. Goldoni oli aikaisemmin tunnettu hedelmäviljelyyn tarkoitetuista traktoreistaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nyt uusi omistaja on ilmoittanut aloittavansa laajan tuotekehityshankkeen, jonka tavoitteena on esitellä jo tänä vuonna useita uusia malleja. Suunnitteilla on myös uusi peltoviljelyyn soveltuva mallisto, jossa suurin malli olisi 200 hv:n traktori.