Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Citroén C5 Aircross sai uuden ilmeen

Vuonna 2018 ensiesitelty Citroen C5 Aircross on saanut ensimmäisen päivityksen. Perusteet pysyvät samana, mutta ulkokuori ja sisusta on saanut uutta ilmettä.
C5 Aircrossin suuri (720 mm) pyöräkoko sekä 230 mm maavara antavat kyvykkyyttää hiukan heikoimmissa olosuhteissa. Perävaunumassoa on jarrullisena 1 300 kg. Ulkoilme on aiempaa särmikkäämpi.
C5 Aircrossin suuri (720 mm) pyöräkoko sekä 230 mm maavara antavat kyvykkyyttää hiukan heikoimmissa olosuhteissa. Perävaunumassoa on jarrullisena 1 300 kg. Ulkoilme on aiempaa särmikkäämpi. Kuva: Timo Rintakoski

Citroen C5 Aircross kuuluu tällä hetkellä suurimpaan ja kasvavimpaan autoluokkaan, eli C-SUV:n. Tämä näkyy sen suosiossa, sillä se on noussut Citroenin toiseksi myydyimmäksi malliksi Suomessa. Auto-Bon Oy:n toimitusjohtaja Markus Vuolle kertoo, että 65 prosenttia C5 Aircrossin ostavista tulee muiden merkkien parista. Hän listaa mallin vahvuuksiksi jousitus-, istuin- ja äänimukavuuden sekä monipuolisen tarjonnan voimalinjojen suhteen. Mallistosta löytyy sekä bensa että diesel. Mutta odotuksissa on, että valtaosa, jopa 80 prosenttia, toimitetuista autoista tulee olemaan plug-in -hybridejä.

Vankka peruskonsepti

C5 rakenteellisia vahvuuksia ovat korkeahko 230 mm maavara sekä suuri 720 mm pyöräkoko. Tavaratilaa löytyy polttomoottorisissa 560 ja plug-in -hybridissä 460 litraa. Auton ehkäpä parasta antia on jousitus. Citroen Advancd Comfrot jousitus on saanut perusideansa Citroenin WRC- ja rally raid -autoissaan käyttämästä iskunvaimennintekniikasta. Suurissa liikeissä joustoliike on progressiivisesti hallittu, eikä jousitus lyö pohjaan. Pienissä liikkeissä jousitus ikään kuin leijaa esteiden ylitse. Lataushybridin taka-akselilla on monilinkkituenta kierrejousilla, kun muissa on yhdystukiakselisto.

Voimalinjoiksi voi valita 96 kW tehoisen dieselin tai bensiinin. Malliston kärkenä on plug-in -hybrid, mikä koostuu 133 kW tehoisesta bensiiniturbosta, 81 kW sähkömoottorista ja 13,2 kWh ajoakusta. Toimintamatka sähköllä on 55 km. Kaikkien yhteyteen saa ainoastaan 8-nopeuksisen, momentinmuuntimella varustetun EAT8-automaattivaihteiston.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uudella ilmeellä

Mallin ensimmäinen uudistus on keskittynyt uuteen sisä- ja ulkoilmeeseen. Ulkomuodot ovat vaihtuneet pyöreästä särmikkääseen. Uutta ovat V-muotoiset huomiovalot. LED-päiväajovalot on sulautettu tummalla värillä voimakkaasti muotoiltuun etumaskiin. Etupuskurin toiminnallinen ilmanohjain parantaa aerodynamiikkaa. Kromisia listoja on tullut lisää. Myös takavalot ovat uudet. Särmikkäästi muotoilluissa valoissa on kolme LED-yksikköä.

Uusi 10” kosketusnäyttö tulee vakiovarusteeksi toiseksi korkeammalla varustetasolla. Keskikonsoli on uudistettu aiempaa toimivammaksi kokonaisuudeksi. Kojetaulu on saanut uuden pinnoitteen.
Uusi 10” kosketusnäyttö tulee vakiovarusteeksi toiseksi korkeammalla varustetasolla. Keskikonsoli on uudistettu aiempaa toimivammaksi kokonaisuudeksi. Kojetaulu on saanut uuden pinnoitteen. Kuva: Timo Rintakoski

Kojetaulua verhoilee uusi tekninen materiaali ja muukin sisustus on saanut uuden syvänmustan ilmeen. Yleisilmettä hallitsee uusi 10” kosketusnäyttö. Myös keskikonsoli on uudistettu ja siihen on yhdistetty uusi e-Toggle-vaihteen- ja ajotilanvalitsin. Tällä on saatu tilaa mm. mukitelineelle. Lisäksi autossa on aiempaa runsaammin erilaisia räätälöintimahdollisuuksia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Citroen C5 Aircross bensiinimoottorimalliston hinnat alkavat 37 894 eurosta, dieselin hinta on 44 109 euroa ja plug-in-hybridien alkaen hinta on 46 546 euroa.