Hiab ostaa Efferin

Hiab on tehnyt sopimuksen kuormausnosturiyhtiö Efferin ostamisesta CTE Groupilta 50 miljoonalla eurolla. Yrityskauppa on osa Hiabin tavoitetta olla kuormausnosturien globaali markkinajohtaja.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hiab aloitti vuonna 2016 kuormausnostureidensa uudistamisen ja valikoiman laajentamisen. Efferin hankinnan myötä Hiab saa lisäystä kuormausnosturitarjontaansa ja laajentaa raskaiden nostureiden valikoimaansa etenkin yli 100 tonnimetrin segmentissä, jossa Effer tunnetaan globaalina markkinajohtajana. Muita Hiabin nosturimerkkejä ovat Loglift ja Jonsered-puutavara- ja kierrätysnosturit sekä Brasiliassa valmistettavat Argos-kuormausnosturit, joiden liiketoiminnan Hiab osti lokakuussa 2017.

Siirryttyään Hiabin omistukseen Effer jatkaa toimintaansa omalla tuotemerkillään ja omaa jakeluverkostoaan käyttäen.

"Tämä hankinta on rohkea askel kasvustrategiassamme, jonka tavoitteena on globaali markkinajohtajuus ajoneuvojen kuormankäsittelyssä ja etenkin kuormausnostureissa, joiden teollisuudenalan Hiab perusti lähes 75 vuotta sitten", toteaa Hiabin johtaja Roland Sundén.

Vuonna 1965 perustetulla Efferillä on yli 50 vuoden kokemus nivelpuomisten nostureiden kehittämisestä ja valmistamisesta. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu 3-300 tonnimetrin nostokapasiteetin ajoneuvonosturit, erityistarkoituksiin suunnitellut ajoneuvonosturit ja laivanosturit. Efferin liikevaihto vuonna 2017 oli noin 71 miljoonaa euroa ja liikevoitto noin 6,1 miljoonaa euroa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

"Hiab on kokonsa ja maailmanlaajuisen markkina-alueensa ansiosta paras mahdollisuus Efferille", sanoo yhtiön toimitusjohtaja Lorenzo Cipriani,

Kaupan toteutuminen arvioidaan tapahtuvan vuoden 2018 toisella vuosipuoliskolla. Efferin tulos yhdistetään Hiabiin hyväksyntäpäivän jälkeen.