Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Intiassa rekisteröitiin viime vuonna yli 900 000 traktoria – rekisteröidyt koneet on valmistettu lähes täysin paikallisesti

Vuonna 2022 Intiassa rekisteröitiin 912 000 traktoria ja valmistettiin yli miljoona traktoria.
Tämä Massey Ferguson 7250DI PowerDrive kuvattiin Bhujin kaupungin kadulta. Intialaisen TAFEn lisenssillä valmistamassa traktorissa on 2,7-litrainen kolmisylinterinen 46-hevosvoimainen moottori.
Tämä Massey Ferguson 7250DI PowerDrive kuvattiin Bhujin kaupungin kadulta. Intialaisen TAFEn lisenssillä valmistamassa traktorissa on 2,7-litrainen kolmisylinterinen 46-hevosvoimainen moottori. Kuva: Tapio Vesterinen

Intia on eurooppalaisesta näkökulmasta poikkeuksellinen traktorimarkkina. Olipa kyseessä sitten meikäläisittän tunnettu tai tuntemattomampi merkki, siellä rekisteröitävät traktorit on valmistettu lähes täysin paikallisesti.

Vuonna 2022 sekä traktoreiden valmistus- että rekisteröintimäärät ylittivät sadan tuhannen kappaleen rajan useana kuukautena. Intian markkinoita dominoivat paikalliset valmistajat, kuten Mahindra & Mahindra, TAFE ja International Tractors Ltd, jonka valmistamia Solis-traktoreita tuodaan myös Suomeen.

Myytävien traktoreiden keskiteho on pieni – valtio on asettanut tavoitteeksi, että vuonna 2030 tiloilla käytettävien traktoreiden keskiteho on 4 kW per viljelyksessä oleva hehtaari.