Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Intia on maailman suurin traktorimarkkina

Intia on tällä vuosituhannella ohittanut Pohjois-Amerikan maailman suurimpana traktorimarkkinana ja on tänä päivänä ylivoimaisesti suurin kappalemäärässä laskettuna. Vuonna 2011 Intian traktorimyynti saavutti puolen miljoonan kappaleen rajan. Tuona vuotena Intiassa valmistettiin hieman yli 600 000 traktoria.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Intian on maailman suurin maataloustraktoreiden markkina-alue. Siellä myytyjen traktoreiden määrä on neljä viimeistä vuotta ollut yhtä paljon kuin Euroopan, Pohjois-Amerikan ja Kiinan myynti yhteensä.

Tänä vuonna Intian maataloustraktorimarkkinoiden oli ennustettu saavuttavan 600 000 kappaleen tason. Tärkein konevalmistaja on Mahindra Group, jonka osuus maatalouskonemyynnistä on 38 %.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että odotettuihin lukuihin ei päästä, koska maapallon säätilaan vaikuttava El Nino -sääilmiö on vähentänyt tärkeimmän kasvukauden sateita 50 %. Tämä on vahingoittanut merkittävästi monien maataloustuottajien taloustilannetta Intiassa.

El Ninon vaikutuksen pitäisi olla voimakkaimmillaan vuodenvaihteessa 2016 ja heikentyä taas sen jälkeen. Intian maatalouskonemarkkinoiden odotetaan jatkavan noin neljän prosentin vuotuista kasvuaan 2017.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Maatalous on Intian tärkein elinkeino. Nykyisin 49 % Intian 1,2 miljardista ihmisestä saa elantonsa suoraan maataloudesta.