Opelin maahantuoja vaihtuu Suomessa ja Baltiassa – yrityskauppa vaatii kilpailuviranomaisen hyväksynnän

Opelin maahantuoja vaihtuu, kun LänsiAuto ja Bassadone Automotive Nordic sopivat yrityskaupasta, jossa Opelin maahantuontitoiminnot siirtyvät Bassadonen tytäryhtiölle Auto-Bon Oy:lle.
Opelin tärkein malli on uusi Astra, joka on kuuden ehdokkaan joukossa, kun Auto- ja liikennetoimittajat ry valitsee joulukuussa Vuoden auto Suomessa 2023 voittajan.
Opelin tärkein malli on uusi Astra, joka on kuuden ehdokkaan joukossa, kun Auto- ja liikennetoimittajat ry valitsee joulukuussa Vuoden auto Suomessa 2023 voittajan. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

LänsiAuton Opel-maahantuontiliiketoiminnot siirtyvät yrityskaupan myötä Suomessa ja Baltiassa Auto-Bon Oy:lle. Opel-maahantuonnin henkilöstö siirtyy kaupan toteuduttua Bassadone-konsernin palvelukseen. Yrityskauppa on ehdollinen kilpailuviranomaisten hyväksynnälle. Samalla LänsiAuto myy Tallinnaan tänä vuonna avaamansa Opel-autoliikkeen Bassadone-konserniin kuuluvalle AutoHalle OÜ:lle, ja sen henkilöstö siirtyy samoin Bassadonen palvelukseen.

Autoverkkokauppa.fi aloittaa myös Opel -jälleenmyyjänä ja huoltoedustajana Vantaan Petikossa sekä Raisiossa ja huollon Hämeenlinnassa ja Malmilla. LänsiAuto on Suomen suurin Opel-jälleenmyyjä jatkaen Opel-jälleenmyyjänä Suomessa myös tulevaisuudessa. LänsiAuto ja Bassadone ovat lisäksi sopineet, että LänsiAuto aloittaa Peugeot- ja Citroën-jälleenmyyjänä sekä valtuutettuna huoltoliikkeenä usealla eri paikkakunnalla Suomessa.

Opel on nykyään osa Stellantis-konsernia, joka valmistaa useita eri merkkejä, kuten Citroenia ja Peugeotia. Merkkien mallisto on uudistunut ja sähköistynyt vauhdilla viime vuosien aikana. Vuoden 2023 näkymät lanseerauksista sekä uutuustuotteiden saatavuudesta ovat hyvät. Bassadonen ja LänsiAuton tavoitteena on, että Opelin, Peugeotin ja Citroënin markkina-asema vahvistuu tulevana vuonna selvästi uuden yhteistyön sekä uudistuvan tuotevalikoiman ansiosta.

”Autoalan toimintaympäristö on muuttunut nopeasti viime vuosina, mikä ohjaa toimialaa konsolidaatioon. Olemme nyt sopineet paikallisesti järjestelystä, jossa maahantuontiin erikoistunut Bassadone laajenee maahantuojana – ja me puolestamme kasvamme uusien Stellantis-merkkien edustusten myötä vähittäiskauppiaana. Saavutamme näin parhaat synergiat tässä toimintaympäristössä molemmille osapuolille”, LänsiAuton toimitusjohtaja Tommi Köninki kertoo yritysten yhteissä tiedotteessa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Bassadone Automotive Nordicin toimitusjohtaja Antti Ruhanen kertoo, että Bassadonen liiketoiminta on rakennettu siten, että uuden merkin lisääminen on yksinkertaista ja luo lisää tehokkuutta ja synergioita varsinkin hallinnollisten toimintojen ja liiketoiminnan yleisen kehittämisen kautta.

”Opel on vahva saksalainen brändi, joka täydentää hyvin nykyistä valikoimaamme. Asiakkaidemme palvelu tulee paranemaan yrityskaupan mahdollistamien hyötyjen seurauksena. Samaan aikaan yhteinen valmistaja nykyisten merkkiemme kanssa luo synergioita, joiden turvin kykenemme luomaan merkittävää lisäarvoa jälleenmyyjillemme”, Auto-Bon Oy:n toimitusjohtaja Markus Vuolle kertoo.

Bassadone Automotive Nordic on osa yli 100-vuotiasta perheomisteista Bassadone Automotive Groupia. Bassadone maahantuo ja jälleenmyy useita automerkkejä eri Euroopan maissa. Vuonna 2021 yhtiöryhmän liikevaihto oli 635 miljoonaa euroa ja työllisti noin 440 autoalan ammattilaista.

LänsiAuto on suomalainen vuonna 1978 perustettu autoalan konserni, jonka liikevaihto tilikaudella 2022 on noin 350 miljoonaa euroa. LänsiAutossa työskentelee noin 500 henkilöä.