Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Peugeot-pakettiautomallisto uudistuu kautta linjan – tarjolla diesel-, sähkö- ja vetymallit

Peugeot tekee historiaa uudistamalla koko pakettiautomallistonsa kerralla. Jatkossa kaikista malleista on tarjolla sähköiset versiot.
Peugeot uudistaa historiallisesti koko pakettiautomalliston samalla kertaa. Nyt malliston suurin, Boxer, saa sähköisen voimalinjan. Lisäksi Peugeot siirtyy vetyaikaan E-Expert Hydrogenin myötä. Uudistunut Peugeot-pakettiautomallisto saapuu Suomeen vuoden 2024 toisella kvartaalilla.
Peugeot uudistaa historiallisesti koko pakettiautomalliston samalla kertaa. Nyt malliston suurin, Boxer, saa sähköisen voimalinjan. Lisäksi Peugeot siirtyy vetyaikaan E-Expert Hydrogenin myötä. Uudistunut Peugeot-pakettiautomallisto saapuu Suomeen vuoden 2024 toisella kvartaalilla. Kuva: Valmistaja

Täyssähköiset uutuudet ovat erittäin tärkeä osa Peugeotin sähköistymisstrategiaa. Peugeot tarjoaa laajimman valikoiman täyssähköautoja yleiseurooppalaiselta autonvalmistajalta Euroopassa. Peugeot aikoo tarjota täyssähköisen version jokaisesta mallistaan Euroopassa vuonna 2025 ja aikoo olla 100-prosenttisesti sähköinen brändi vuonna 2030. Nyt julkaistavan uudistuksen kärjessä ovat täyssähköiset E-Partner, E-Expert ja E-Boxer.

Uuden E-Partnerin merkittävimmät uudistukset ovat aiempaa energiatehokkaampi voimalinja, joka tarjoaa 100 kW tehon ja 270 Nm väännön. Ajoakun käytettävissä oleva kapasiteetti on 50 kWh. Toimintamatkaa on noin 300 kilometriä. Uudessa E-Partnerissa on kolmiportainen energiantalteenoton säätö, jota voidaan ohjata ohjauspyörän takana sijaitsevilla painikkeilla. Toinen tärkeä varuste on lämpöpumppu, joka parantaa matkustusmukavuutta ja parantaa energiatehokkuutta ja toimintamatkaa kylmissä olosuhteissa. Keulailme on uudistettu ja tarjolla olevien varusteiden sekä avustimien määrä lisääntyy merkittävästi. E-Partnerin matkustamossa on uusi kojelauta. Peugeot i-Cockit tarjoaa uuden 10-tuumaisen teräväpiirtokosketusnäytön. Ohjauspyörässä on nyt toiminnot audiojärjestelmän, vakionopeudensäätimen ja energian talteenoton säätämiseen. Istuimet ovat myös päällystetty uudella kankaalla, joka on sekä kestävä että aiempaa tyylikkäämpi. Käytettävissä olevaa lastauskapasiteettia on parhaimmillaan 4,4 m3, kun taas kantavuus on 780 kg ja vetomassa 750 kg.

Nyt myös vetykäyttöisenä

Uudistunut Peugeot Expert on saatavilla niin dieselversiona manuaali- kuin automaattivaihteistolla varustettuna, täyssähköisenä sekä vuoden 2024 kuluessa myös vetykäyttöisenä polttokennoversiona. E-Expert Hydrogen -polttokennoversion WLTP-syklin mukainen toimintamatka on noin 400 kilometriä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Malliston tärkeimpiä uudistuksia ovat uusi sähköinen, 100 kW tehon ja 260 Nm väännön tarjoava voimalinja. Akuston koko on 75 kWh, joka tarjoaa noin 350 kilometrin toimintamatkan. Lattian alle sijoitettu akusto ei syö tavaratilan tilavuudesta tai muusta tilankäytöstä. tilaa on yli 6,6 m3, kantavuutta1 263 kg ja vetomassa 1 000 kg.

Myös ulkoa auto on saanut päivityksen ja sisätiloissa on kohennettu ergonomiaa, käytettävyyttä ja yleisilmettä uuden kojelaudan, ohjauspyörän, digitaalisen mittariston sekä uusien säilytysratkaisujen myötä. Tarjolla on myös uusia liitettävyysratkaisuja sekä avustimia.

Uudelle aikakaudelle

Peugeot Boxer hyppää uudelle aikakaudelle, sillä nyt tarjolle tulee myös sähköinen versio. Sähkömoottori tuottaa 200 kW tehon ja 400 Nm vääntömomentin. Ajoakusto on 110 kWh kokoinen tarjoten parhaimillaan 420 kilometrin toimintamatkan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Boxerin aerodynamiikkaa on parannettu uuden etupuskurin, uusien sivupeilien ja maskissa olevien automattisesti säätyvien läppien avulla. Lisäksi mallissa on uudet täys-LED-ajovalot ja uudet takavalot. E-Boxerin ohjaamoa on uusittu kattavasti: ohjauspyörä, mittaristo, kojelauta, istuinkankaat ja ovipaneelit ovat uusia.