Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Uusi Volvo juhlistaa merkin 90-vuotista historiaa

Volvo aloittaa uuden XC60-mallin tuotannon tässä kuussa Göteborgissa, Ruotsissa. Uusi XC60 valmistuu tehtaalta 90 vuotta sen jälkeen, kun kaikkien aikojen ensimmäinen Volvo, ÖV4, näki päivänvalon 14. huhtikuuta 1927.
Volvon kaikkien aikojen ensimmäinen malli, ÖV4, näki päivänvalon 14. huhtikuuta 1927.
Volvon kaikkien aikojen ensimmäinen malli, ÖV4, näki päivänvalon 14. huhtikuuta 1927. 
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ensimmäistä Volvoa myytiin yhteensä 275 kappaletta, mikä oli vaatimaton määrä tuonkin ajan mittapuulla. Ensimmäinen sarjavalmistettu ruotsalainen auto oli melko perinteinen ajoneuvo, jossa oli elementtejä amerikkalaisesta muotoilusta. Puurunko oli valmistettu saarnista ja pyökistä, ja moottori oli 1,9-litrainen sivuventtiiliyksikkö. Vanteissa oli puiset puolat. Saatavilla oli vain yksi väriyhdistelmä: tummansininen mustilla lokasuojilla.

"Menneet 90 vuotta ovat olleet jännittäviä, mutta tulevat 10 vuotta ennen satavuotisjuhlallisuuksia voivat osoittautua vieläkin jännittävämmiksi, kun autoteollisuus suuntaa kohti autonomista ajamista, sähköistämistä ja yhä edistyksellisempiä yhteystoimintoja. Uusi XC60 kiteyttää monella tapaa nämä trendit", lupaa Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Uusi XC60 tarjoaa uusinta turvallisuustekniikkaa, kuten vastaantulevien ajoneuvojen väistöjärjestelmän, joka käyttää ohjausavustinta nokkakolareiden ehkäisemiseksi. Lisävarusteena on saatavilla puoliautonominen Pilot Assist -ohjaustukijärjestelmä, joka voi huolehtia ohjauksesta, kiihdyttämisestä ja jarruttamisesta hyvin merkityillä maanteillä 130 km/h nopeuteen asti.