Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Husqvarnan akkutyökalujen sovelluspohjainen vuokraustoiminnan pilottihanke on käynnistynyt myös Suomessa

Metsä- ja puutarhatuotteiden valmistaja Husqvarna on aloittanut maailmanlaajuisen pilottihankkeen, missä sovelluksen kautta voi vuokrata akkukäyttöisiä työkaluja. Ensimmäiset 5 noutopisteettä ovat Seinäjoella ja Pirkanmaalla, 2022 verkostoa on tarkoitus laajentaa.
Kuva: Tommi Hakala

Husqvarnan kehittämää uutta Tools for You -konseptia on testattu Australiassa, Yhdysvalloissa ja eri Euroopan maissa. Konsepti tarjoaa esimerkiksi omakotiasujille mahdollisuuden vuokrata työkaluja ja samalla vähentää tarvetta hankkia laitteita omaksi – pienen käyttömäärän vuoksi. Konseptiin kuuluvat itsenäiset noutokaapit, joita sijoitettaan muun muassa kauppakeskusten pysäköintialueille ja jälleenmyyntipisteille. 7-lokeroisissa kaapeissa on Bluetooth-yhteydellä toimivat lukot.

Vuokrattavissa laitteissa on tarjolla akkukäyttöisiä ketjusahoja, trimmeri/raivaussahoja, pensasleikkureita ja lehtipuhallin. Ketjusahojen yhteydessä ohjeistetaan vuokraajaa oikeiden suojavarusteiden käytöstä. Palautuksen jälkeen laitteet käyvät huoltopisteellä huollossa ennen seuraavan asiakkaan vuokrausta. Esimerkiksi pensasleikkurin vuorokausivuokra on 29 euroa, tehokkaimman 540I XP -ammattiketjusahan 39 euroa.