Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Hiabilta markkinoille toisen sukupolven sähköinen voimanulosotto – mahdollista alentaa nosturityöskentelyn energiakustannuksia jopa 90 prosenttia dieseliin verrattuna

Hiab tuo markkinoille toisen sukupolven ePTO 44 sähköisen voimanulosoton, jossa akun kesto on aiempaa parempi ja kokonaispaino on alentunut.
ePTO44 avulla työskentely on miellyttävämpää päästöttömyyden ja alentuneen melutason ansiosta. Myös käyttökustannukset alenevat, kun auton moottori ei käy nosturityöskentelyn aikana.
ePTO44 avulla työskentely on miellyttävämpää päästöttömyyden ja alentuneen melutason ansiosta. Myös käyttökustannukset alenevat, kun auton moottori ei käy nosturityöskentelyn aikana. Kuva: Photographer: Per Trane

Toisen sukupolven ePTO-plug-in-järjestelmä tarjoaa enemmän tehoa ja pidemmän akun käyttöiän pienemmällä painolla kuin edeltäjänsä. Tämän avulla kuljettaja voi työskennellä nosturilla moottori sammutettuna hiljaisesti ja päästöttömästi.

ePTO 44 avulla on mahdollista alentaa nosturityöskentelyn energiakustannuksia parhaimmillaan 90 prosenttia dieselversioon verrattuna. Myös ajoneuvon käyttöikää saadaan pidennettyä, koska moottori ei käy nostojen aikana.

Järjestelmä koostuu akusta, sähkömoottorista, hydraulipumpusta ja älykkäästä elektronisesta ohjausjärjestelmästä ja nämä on pakattu auton runkoon. ePTO 44:n tila näkyy joko CombiDrive4 -kaukosäätimen näytöstä tai nosturin asennetusta näytöstä.

ePTO 44:ää voi käyttää minkä tahansa HIAB HiPro -kuormausnosturin kanssa. Nosturin kapasiteetti on sama. Kun nosturia ei käytetä, sähköpumppu sammuu automaattisesti energian ja akkukapasiteetin säästämiseksi ja ePTO 44 käynnistyy uudelleen ohjausvivulla. Nosturi on käytännössä äänetön, mikä mahdollistaa turvallisen kommunikoinnin ja huomattavasti paremman työympäristön käyttäjille. Nosturia voidaan käyttää päästörajoitetuilla vyöhykkeillä, kuten sisä- ja tunnelikäytössä, kaupunkialueilla, aikaisin aamulla tai yöllä sekä muilla alueilla, joissa melua tulee välttää.