Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Engconin uutuus tuo uusia ominaisuuksia myös pieniin kaivukoneisiin – työlaitteet voi vaihtaa ohjaamosta poistumatta

Kallistuvien kauhanpyörittäjien valmistajat parantavat jatkuvalla syötöllä tuotteidensa turvallisuutta ja ominaisuuksia. Engcon uutuudet mahdollistavat myös koko rototiltin irroittamisen ohjaamosta poistumatta.
Kuva: Sten Stromgren
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Engconin uuden automaattisen S40-kiinnikkeen myötä hydraulisten työlaitteiden automaattinen kytkentä on nyt saatavilla kaivukoneiden kaikkiin 2–40 tonnin painoluokkiin. Uudessa kiinnikkeessä on samat turvatoiminnot kuin Engconin suuremmissa malleissa.

Samalla kun konekiinnike lanseerataan, 4–6 tonnin kaivukoneisiin tarkoitettu EC206-rototiltti päivitetään uudella yläosalla, joka on nyt sovitettu Engconin automaattista kiinnikejärjestelmää varten. Ratkaisun ansiosta kuljettaja voi irrottaa ja kiinnittää rototiltin ohjaamosta poistumatta.

”Viime aikoina on toivottu yhä enemmän sitä, että myös pienemmissä koneissa hydrauliset työlaitteet olisi mahdollista vaihtaa ohjaamosta poistumatta. Ongelmana on ollut saada kaikki älykäs tekniikka mahtumaan pieniin kiinnikkeisiin, mutta olemme nyt ratkaisseet asian”, kertoo Engcon Groupin kehitysvastaava Fredrik Jonsson.

Rototiltin alapuolella olevan kauhan lukituksen voi avata vasta, kun kauhalla on pintapainetta maata vasten. Sisäänrakennetut anturit tunnistavat, kun kauhan akselit ovat oikein paikoillaan. Jos kauhaa ollaan kytkemässä väärin, ääni- ja valomerkkejä antava järjestelmä varoittaa siitä sekä ohjaamossa että koneen ulkopuolella.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hydrauliikan, sähkön ja keskusvoitelun automaattisesti kytkevä EC-Oil on vakiovarusteena, kun asiakas ostaa samalla kertaa konekiinnikkeen, rototiltin ja Engconin ohjausjärjestelmän. Kokonaisuuden ansiosta työlaitteet voidaan kytkeä kiinnikkeeseen ohjaamosta poistumatta.

Lisävarusteena on myös mahdollista liittää pintapainetoiminto ja koneen käännön estotoiminto, joka estää ylävaunun kääntämisen, mikäli työlaite ei ole oikein kytkettynä.