Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kuljetusalan kattava katsaus esillä tulevassa Kuljetus 2023 -näyttelyssä

Kuljetus 2023 -tapahtuma järjestetään neljän vuoden tauon jälkeen 25.–27.5. Paviljongissa Jyväskylässä. Tapahtuma tarjoaa läpileikkauksen kuljetusalaan ja esillä ovat uusimmat paketti- ja kuorma-automallistot, päälirakenteet ja kattava valikoima palveluita ja tarvikkeita Suomesta ja ulkomailta.
Kuljetus 2023 -tapahtumassa esitellään laaja kattaus niin kevyttä kuin raskasta kuljetuskalustoa, perävaunuja, päälirakenteita sekä tarvikkeita ja palveluita. Tapahtumassa on myös sähköpakettiautojen koeajomahdollisuus. Kuvituskuva.
Kuljetus 2023 -tapahtumassa esitellään laaja kattaus niin kevyttä kuin raskasta kuljetuskalustoa, perävaunuja, päälirakenteita sekä tarvikkeita ja palveluita. Tapahtumassa on myös sähköpakettiautojen koeajomahdollisuus. Kuvituskuva. Kuva: Autotuojat ja -teollisuus/Suvi Suovaara
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuljetuskalustosta esillä ovat erikokoiset tavara-autot kevyistä pakettiautoista raskaisiin kuorma-autoihin. Esillä on lisäksi muun muassa erilaisten päällirakenteiden, rengasalan, varaosapalvelujen, kuljettajakoulutuksen sekä logistiikan tietojärjestelmien palveluntarjoajia. Sähköisen kaluston lisäksi tapahtumassa ovat kattavasti esillä myös hyötyajoneuvoille soveltuvat latausratkaisut. Ulko-alueilla esillä on laaja valikoima perävaunuja ja päällirakennettuja erikoistehtäviin suunniteltuja autoja. Kuljetusmessuilla on lisäksi hyvä tilaisuus tutustua uusiin sähköisiin liikennelupapalveluihin Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin osastolla, jossa on paikalla ajoneuvotekniikan, henkilölupien ja liikennelupien asiantuntijoita vastaamassa kysymyksiin. Kaikkiaan näytteilleasettajia on 200.

Sähköpakettiautojen koeajomahdollisuus

Tapahtumassa on luvassa myös kokonaan uusien mallistojen esittelyjä. Esillä on dieselkaluston lisäksi muun muassa sähköisiä voimalinjoja kaikissa kokoluokissa. Tapahtumassa on myös mahdollisuus koeajaa sähköpakettiautoja torstaina ja perjantaina klo 11–16 ja lauantaina klo 11–15. Ajan koeajoon voi varata suoraan näytteilleasettajien osastoilta.

Koeajettavat sähköpakettiautot ovat Citroën ë-Jumpy, Ford E-Transit, Opel Combo-e Cargo, Maxus e-Deliver 9, Mercedes-Benz eVito Tourer, Renault Kangoo E-Tech, Renault Trucks Master E-tech, Toyota Proace Verso EV ja Volkswagen ID. Buzz Cargo. Sähköpakettiautojen koeajoalueen latausjärjestelmät on toimittanut Kempower.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Seminaari kuljetusalan vihreästä siirtymästä

Näyttelyosastojen lisäksi tapahtuman ajankohtaiset puheenvuorot avaavat kuljetus- ja logistiikka-alan tulevaisuuden näkymiä. Kuljetussektorin käyttövoimamurros on vielä alkuvaiheessa, mutta kehitys on viime vuosina ollut nopeaa. Avajaispäivänä torstaina 25.5. klo 10.30–12.30 järjestettävässä ajankohtaisseminaarissa kuullaan asiantuntijoiden näkemyksiä muun muassa kuorma-autojen sähköistymisestä ja kuljetusalan vihreästä siirtymästä. Seminaarissa kuullaan myös yritysten näkökulmia kuljetusten päästöjen vähentämiseen. Seminaarin ohjelma on kokonaisuudessaan nähtävissä tapahtuman sivuilla. Seminaarin päättää kuljetusalan ajankohtaispaneeli. Keskustelemassa ovat europarlamentin jäsen Henna Virkkunen, vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhorn Posti Oyj:stä, toimitusjohtaja Tero Kallio Autotuojat ja -teollisuus ry:stä ja toimitusjohtaja Anssi Kujala Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:stä. Perjantaina 26.5. Suomen Kuljetus ja logistiikka SKAL tarjoaa lisäksi tietoiskuja ajankohtaisista kuljetusalan teemoista.

Tapahtuma on suunnattu kaikille kuljetusalasta ja kuorma- ja pakettiautomarkkinasta kiinnostuneille. Sisäänpääsy Kuljetus 2023 -messuille on veloitukseton rekisteröitymällä kävijäksi ennakkoon tapahtuman sivustolla tai paikan päällä.