MP 22 -moottoripyörämessut siirtyvät vuoteen 2023 – koeajokiertue tänä keväänä touko–kesäkuussa

MP-messuja eli moottoripyörämessuja ei voida järjestää maaliskuussa 2022 sellaisena tapahtumana kuin MP-messut mielletään. Poikkeukselliset kaksi vuotta heijastuvat edelleen kansainvälisten yritysten globaaleihin päätöksiin messuosallistumisista.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Toisaalta maaliskuu on Suomessa jo aktiivista moottoripyörien esittely- ja myyntiaikaa alan liikkeissä. Tänä keväänä järjestetään Moottoripyörien suuri koeajokiertue 31.5. Jyväskylässä, 1.6. Tampereella, 2.6. Turussa ja 3.6. Helsingissä. MP 23 -messut järjestetään 3. - 5.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Jatkuvasti muuttuva tilanne rajoituksineen on ruokkinut epävarmuutta ja on erittäin haasteellinen sekä tapahtumajärjestäjille että messuille osallistuville yrityksille ja kävijöille. MP-moottoripyörämessut järjestetään vuosittain helmikuussa Helsingin Messukeskuksessa ja tapahtuma kokoaa vuosittain yli 50 000 motoristia tutustumaan uusiin moottoripyöriin sekä tarvikkeisiin ja varusteisiin. Tänä vuonna tapahtuma siirrettiin toiveikkaana jo helmikuusta maaliskuun loppuun ja MP-messut oli tarkoitus järjestää 25. – 27.3.2022. Vaikka tapahtumien järjestäminen todennäköisesti on silloin mahdollista, ei MP-messuille saada tarpeeksi laajaa kattausta uutuusmoottoripyöriä. Messukeskus teki siirtopäätöksen yhdessä MP-messujen toimeksiantajan Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston kanssa perjantaina 4.2.2022.

”Olemme todella pahoillamme, ettemme pääse järjestämään MP-messuja tänä vuonna. Valmistelut olivat jo pitkällä ja tahtotilaa löytyi rutkasti. Tuntui, että kaikki odottivat tapahtumaa innolla – sekä toimiala että motoristit”, kertoo tapahtumasta vastaavat projektijohtaja Niko Kantola Messukeskuksesta. “Jokainen kivi käännettiin ja uusia reittejä yritettiin löytää. Nyt vaan kerta kaikkiaan seinä nousi eteen.”

“Emme halua järjestää MP-messuja, joissa ei olisi ollut kuumimpia uutuuksia ja merkkejä kattavasti esillä. Nyt ei auta muu kuin siirtää ajatukset kevään koeajopäiviin, joista tehdään entistä kiinnostavammat”, sanoo Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Jarkko Tuomisto.