Konetyötä kännykän kautta – Bobcatteihin saatavana etäohjaus

Konetyön digitilalisaatio etenee. Bobcat on esitellyt järjestelmän, jonka kautta koneita voidaan kauko-ohjata matkapuhelimen avulla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Bobcat on julkaissut MaxControl-ohjausjärjestelmän, jolla konetta voidaan hallita etäohjauksella älypuhelimen avulla. Tällä hetkellä toiminto on saatava iOS-käyttöjärjestelmää hyödyntäviin puhelimiin, mutta myös Android-versio on tulossa piakkoin.

Ohjausjärjestelmä on mahdollista asentaa koneisiin, joissa on käytössä SJC-ohjaus – ensimmäiset ominaisuutta hyödyntävät malli on esitelty jo vuonna 2004.

”Innovaatiotiimimme on luonut ratkaisun, joka parantaa työmaiden tuottavuutta, mutta on samalla yksinkertainen käyttää. MaxControl kehittää alaa suuntaan, josta ei ole aiemmin hyödynnetty”, kertoo Doosan Bobcatin innovaatiojohtaja Vijayshekhar Nerva

MaxControlin käyttö aloitetaan yksinkertaisesti kaivamalla puhelin taskusta ja käynnistämällä applikaatio. Kauko-ohjauksen avulla konetta voidaan hallita ulkopuolelta, mikä vähentää ”sokeita pisteitä” työskennellessä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valmistajan tiedotteen mukaan tästä on hyötyä etenkin kokemattomille kuljettajille – samalla myös kommunikointi työkavereiden kanssa helpottuu. Etäohjauksen myötä esim. portin voi avata ja ajaa koneen sisälle vähemmällä ohjaamosta edes takaisin siirtymisellä. Ominaisuudesta voi olla hyötyä myös vaarallisissa ympäristöissä työskenneltäessä.

”Bobcatilla on MaxControl-järjestelmälle suuria suunnitelmia. Etäohjaus on vasta ensimmäinen askel, johon voidaan liittää uusia ominaisuuksia. Tällaisia ovat esimerkiksi törmäyksen estni ja semi-automaatio”, Nerva jatkaa.