Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Turvetuotantokausi jatkuu lupaavana

Heinäkuun alkuun mennessä varastoihin on saatu monin paikoin turvetta jo kaksinkertaisesti verrattuna viime vuoteen. Kuivista tuotanto-oloista johtuen satokierto on lyhennetty ja aumoihin on saatu silti kuivaa turvetta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Säiden puolesta turvetta nousee nyt hyvin, jos vain on osaavaa työvoimaa, kalustoa ja sopivassa tuotantokunnossa olevia alueita. Suotuisalla kaudella on saatu nostettua vanhoilta, mataloituneilta kentiltä jäljellä oleva turvekerros. Pulaa on nyt uusista tuotantoalueista, joita voidaan hyödyntää tehokkaasti ja ympäristöä vähemmän kuormittavasti. Kylmä talvi ja kevät nostivat kaikkien turvetuotteiden kysyntää. Hyvin varastoitua turvetta voitiin ajaa jopa viisi vuotta vanhoista aumoista tyydyttämään kohonnutta energiantarvetta, turvekuiviketta kysyttiin ulkomaita myöten ja kasvuturpeen vahva menekki jatkui.

Alan yrittäjät ovat ilmaisseet vakavan huolensa osaavan työvoiman vähentymisestä. Kolme edeltävää turvetuotantokautta olivat heikkoja kausityövoimankin kannalta. Alalle olisi tarvittu arviolta vähintään 300–500 osaavaa työntekijää lisää tälle kaudelle. Useat yrittäjät kertovat saaneensa vanhemman polven työntekijöistä ja jopa eläkeläisistä apua työntekijäpulaansa.