Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

K-Maatalouden liiketoiminta ruotsalaisomistukseen

Lantmännen ek föreningen ostaa K-Maatalous-liiketoiminnan Keskolta. Kaupan ennakoidaan toteutuvan nopeasti, viimeistään vuoden 2017 heinä-syyskuussa. Kaupalla Lantmännen vahvistaa asemiaan Itämeren alueen viljakaupassa, kertoo Lantmännenin toimitus- ja konsernijohtaja Per Olof Nyman.

Myytävissä Keskon liiketoiminnoissa työskentelee 45 työntekijää. K-maatalous-ketjuun kuuluu 78 maatalouskauppaa, joissa toimii 43 paikallista kauppiasyrittäjää. He jatkavat toimintaansa kauppiasmallilla Lantmännenin kanssa.

Kesko keskittyy strategiansa mukaisesti kotimaan päivittäistavarakauppaan, rakentamisen ja talotekniikan kauppaan sekä autokauppaan, sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander. Kesko luopui hiljattain myös Yamaha-edustuksestaan ja myi vähemmistöosuuden Baltian konekaupan maayhtiöistään Danish Agro -konsernille.

Lantmännen on 25 000 ruotsalaisen viljelijän omistama osuuskunta, jonka liikevaihto oli v. 2016 noin 3,9 miljardia euroa. Sillä on toimintaa yhteensä yli 20 maassa.

Lantmännen-konsernin tiedotteen mukaan konekaupan osuus oli 29 % ja maatalouskaupan 28 % liikevaihdosta. Lantmännen Food -liiketoiminnan osuus oli 35 % liikevaihdosta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lantmännen osti vuoden 2016 lopussa 10 % osuuden HK-Scanista sen ruotsalaisilta osakkailta. Lantmännen omistaa myös Vaasan leipomot ja yli kolmanneksen Vikin Maltista.

Lantmannen Maskin myy Ruotsissa Valtraa, Fendt-traktoreita ja -puimureita sekä mm. Kuhnin heinäkoneita. Konekaupan liikevaihto vuonna 2016 oli 316 miljoonaa kruunua (33 milj.euroa).