Hiabin IQ -kuormanosturisarja täydentyy 90 tonnimetrin nosturilla

Hiab tuo markkinoille uuden raskaan kuormanosturin Hiab iQ.958 HiPron, jossa on uusi SPACEevo-käyttöjärjestelmä. Suunnittelun keskiössä on ollut nosto-painosuhde.
Uutuus on esillä ensimmäistä kertaa 20.–25.syyskuuta IAA näyttelyssä Hannoverissa Saksassa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hiab iQ.958 HiPro on 90 tonnimetrin raskas nosturi. Se on iQ-sarjan toinen malli ja se käyttää samaa teknologia-alustaa iQ.1188 HiPron kanssa. Nosturi on rakennettu uuden V12-power-puomiprofiilin muotoon. Tuloksena on kevyt ja kompakti nosturi, jonka sivuosuus on alle kaksi metriä. Näiden ansiosta nosturi voidaan asentaa pienempiin, neliakselisiin ja 32-tonnin kuorma-autoihin.

Uusi SPACEevo-ohjausjärjestelmä mahdollistaa aiempaa tarkemman työskentelyn suuremmillakin nopeuksilla. Järjestelmä tarjoaa uusia ominaisuuksia, kuten VSL+ (Variable Stability Logic PLUS) joka maksimoi nostokapasiteetin laskemalla vakauden tukijalkojen sijainnin ja auton todellisen painon mukaan. DLC-S (Dynamic Load Chart) taasen mahdollistaa nosturin nopeamman käyttöönoton simuloimalla nosturin kantavuutta ennen tukien avaamista, jolloin vältytään ajanhukalta oikean asennon löytämiseksi ja maksimaalisen nostokapasiteetin saavuttamiseksi. Tämä voidaan tehdä ohjaamosta käsin, mikä on mukavaa etenkin huonoissa sääolosuhteissa operoitaessa.

Nosturi toimitetaan XS Drive -kauko-ohjaimella. Se voidaan korvata uudella CombiDrive4 -kauko-ohjaimella. Nosturin toimintaa voidaan tehostaa uuden kauko-ohjaimen turvaominaisuuksilla. Confirm View avulla löydetään paras näkökenttä sekä kolmen teräväpiirtonäytön avulla.

”Nosturi tarjoaa luokkansa parhaita nostotehoja käytettäessä kahdeksatta jatketta yhdessä kuuden jatkeen JIB 155Q:n kanssa. Tämä maksimoi JIBn tehon ja tarjoaa erinomaisen kuormauskyvyn,” Hiabin globaalin tuotehallinnan johtaja Marcel Boxem sanoo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusia malleja on tarjolla myös ei CE-versiona, jotka on varustettu Space X4 ohjausjärjestelmällä sekä valinnaisella CombiDrive 3 -kauko-ohjaimella varustettuna.