Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Metsäkonevarkauksien sarja selvisi

Metsäkoneita koskevan rikossarjan tutkinta on valmistunut. Pohjanmaan ja Keski-Suomen kunnissa murtauduttiin loppukesällä kahdessa vaiheessa metsäkoneisiin, joista vietiin hallinta- ja tietokonelaitteita. Omaisuutta varastettiin kaikkiaan 19 metsäkoneesta.
(Kuvan metsäkone ei liity tapaukseen).
(Kuvan metsäkone ei liity tapaukseen). 
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Teot tapahtuivat poliisin mukaan muutaman päivän sisällä, ensin ensimmäisessä jaksossa heinäkuun lopulla ja toisessa jaksossa elo-syyskuun vaihteessa Pietarsaaren ympäristössä, Alajärvellä, Kyyjärvellä, Saarijärvellä ja Äänekoskella. Vahinkojen yhteisarvo on poliisin laskelman mukaan noin 300 000 euroa.

Poliisi kertoo saaneensa tutkinnan yhteydessä takaisin kahdeksasta metsäkoneesta anastettua omaisuutta, mikä on pienentänyt aiheutunutta vahinkoa. Toisaalta anastusten jälkeen koneisiin jouduttiin tekemään laajoja korjauksia, kuten sähköistysten uusimista.

Epäiltynä on vangittu kolmen ulkomaalaisen ryhmä. Poliisi ei täsmennä, minkä maalaisia henkilöt ovat. Pohjanmaan poliisi suoritti tutkinnan yhteistyössä Sisä-Suomen, Hämeen ja Itä-Uudenmaan poliisilaitosten kanssa.

(Maaseudun Tulevaisuus)