Agco Powerin Linnavuoren moottoritehtaalle yli 100 miljoonan investoinnit

Agco investoi Linnavuoren moottoritehtaaseen yli 100 miljoonaa euroa seuraavan viiden vuoden aikana. Panostuksen avulla kehitetään muun muassa täysin uusi moottoriperhe, laajennetaan tehdasta sekä hankitaan uusia tuotantokoneita ja työkaluja.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Moottoreista vastaava Agcon varapääjohtaja Helmut Endres kertoo, että Linnavuoressa valmistettavien Agco Power -moottoreiden käyttöä tullaan lisäämään Agcon traktoreissa, leikkuupuimureissa ja muissa koneissa. Hän kertoi myös, että Agco Powerin moottoreita voidaan jatkossa tarjota entistä paremmin myös konsernin ulkopuolisille asiakkaille.

Uuden, entistä monipuolisemman moottoriperheen valmistus alkaa Linnavuoressa vuonna 2022. Moottoriperhe on aiempaa monikäyttöisempi ja se soveltuu myös maantiekäyttöön. Valmistajan mukaan uudet moottorit ovat aiempaa taloudellisempia käyttää sekä helpompia valmistaa. Luonnollisesti ne täyttävät viimeisimmät päästömääräykset ja ovat päästöiltään aiempaa puhtaampia. Tehtaalle tehtävät investoinnit tehostavat moottoreiden kokoonpanoa ja uudet koneet vahvistavat omaa komponenttivalmistusta.

Agco Powerilla luotetaan edelleen polttomoottorin tulevaisuuteen raskaissa työkoneissa. "Polttomoottori on raskaiden työkoneiden pääasiallinen voimanlähde nyt ja tulevaisuudessa. Moottorit muuttuvat yhä ympäristöystävällisemmiksi päästömääräysten ja uusiutuvien polttoaineiden myötä. Uudet moottorimme soveltuvat myös hybridi- ja sähkökäyttöön. Linnavuoren moottoritehtaalla tämä investointi nähdään suurena luottamuksen osoituksena ja se vahvistaa uskoamme tulevaisuuteen", Agco Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala kertoo yhtiön tiedotteessa.

Agco Power valmistaa moottoreita Linnavuoren tehtaan lisäksi myös Argentiinassa, Brasiliassa ja Kiinassa. Yhteensä Agco Powerin tehtaiden kapasiteetti mahdollistaa yli 100 000 moottorin valmistamisen vuosittain.