Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Harvesteripäihin langaton ohjausjärjestelmä ruotsalaiselta Dasalta

Harvestereiden hakkuupäiden yksi eniten korjauksia aiheuttava tekijä, eli puomiston kaapelointi on nyt Dasan toimesta korvattu langattomalla tiedonsiirrolla.
Kuva: Dasa Control Systems AB
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ruotsalainen mittalaitteitakin valmistava Dasa Control Systems AB on esitellyt uudentyyppisen harvestereiden sisäisen tiedonsiirron menetelmän. Uusi Dasa Wireless 1 -tuoteperhe toimii tiedonsiirron osalta langattomasti – harvesteripäähän ei tarvitse enää johtaa kuin virransyötön ja maadoituksen mahdollistava kaapeli. Wireless 1 on käytettävissä Dasa H50, H60 ja H70 -ohjausjärjestelmien kanssa.

Wireless 1 toimii kahdeksaan yksinkertaiseen, iskun- ja vedenkestävään sekä identtisen antenniin perustuen. Neljä niistä asennetaan harvesteripään suojuksiin ja neljä peruskoneen ohjaamon ulkopintoihin. Usealla antennilla saavutetaan riittävän katkeamaton yhteys, jota nopeimmatkin mittaus- ja ohjaustiedot siirtyvät yksiköiden välillä. Testiajot järjestelmällä ovat kestäneet jo vuoden ja nyt järjestelmä on saatavilla valmistajan kautta.

Järjestelmän kehittämisellä mahdollistetaan esimerkiksi eri alustakoneiden ja harvesteripäiden helppo vaihtaminen, ilman suuria kaapelimäärien liittämisiä, tai moninapaliittimien tuomien kytkentähäiriöiden syntymiset. Puomistoon ei ole myöskään tarve asentaa herkkiä kaapeleita.