Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Logset Oy jatkaa myötätuulessa

Viime vuoden aikana Logsetin tulos parani niin kotimaassa kuin vientimarkkinoilla, ja hyvän konemyynnin sekä jälkimarkkinaliiketoiminnan ansiosta yrityksen liikevaihto ja liikevoitto ylittivät vuoden 2014 luvut.
Kuva: Logset.
Kuva: Logset. 
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Logsetista uskotaan, että tilauskannan hyvä kehitys ja kasvu jatkuvat myös tänä vuonna. Yritys paransi myös vuonna 2014 tuloksiaan vuodesta 2013.

Vuonna 2015 sen liikevaihto oli noin 29,2 miljoonaa euroa ja vuonna 2014 noin 28,7 miljoonaa euroa. Yrityksen liikevoitto nousi viime vuonna vuoden 2014 noin 887 000 eurosta reiluun kahteen miljoonaan, ja liikevoittoa oli liikevaihdosta seitsemän prosenttia. Myös yrityksen omavaraisuusaste nousi.

Viime vuonna yritys panosti tuotekehitykseen, ja Logset toi markkinoille uudet Tier 4-finaalivaiheen moottorit sekä TH85- ja SH38-harvesteripäät. Tuolloin Logset aloitti myös maailman ensimmäisen hybridiharvesteri 10H hybridin työstämisen. Yrityksen mukaan se toimittaa ensimmäiset hybridiharvesterit tämän vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana, eli viimeistään maaliskuun loppuun mennessä.

Kuluvan vuoden aikana Logsetin liikevaihdon odotetaan ylittävän vuoden 2015 tason, ja samoin liikevoiton odotetaan kasvavan. Arvioon vaikuttavat esimerkiksi oletukset puun kysynnän lisääntymisestä uusien sellu- ja biotuotetehtaiden takia. Myös muilla sektoreilla puun käytön oletetaan monipuolistuvan, mikä tukee puun kysynnän kasvua.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yrityksen kehitys on ollut erityisen suotuisaa Suomen, Keski-Euroopan ja Baltian markkinoilla. Hitainta kehitys on puolestaan ollut Brasilian ja Venäjän markkinoilla. Myös Pohjoismaiden tilanne on haastava.

Yrityksen metsäkoneiden komponentteja ja ohjausjärjestelmiä valmistetaan Suomessa.