Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Häggblom möi osan liiketoiminnastaan – varaosa- ja kulutusosapalvelut sekä alavaunuosaamisen italialaisille

Liiketoimintakaupassa muodostettiin ITR Häggblom Oy, joka on osa Usco-konsernia. Asiakkaina huomattavia valmistajia Suomestakin.
ITR Häggblom Oy:n myyntijohtaja Mari Huuki ja toimitusjohtaja Markus Jansson Maxpo-näyttelyssä Hyvinkäällä.
ITR Häggblom Oy:n myyntijohtaja Mari Huuki ja toimitusjohtaja Markus Jansson Maxpo-näyttelyssä Hyvinkäällä. Kuva: Eemeli Linna
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ab A. Häggblom Oy myi 14.2. varaosa- ja kulutusosapalvelut sekä alavaunujen valmistusliiketoiminnan italialaiselle Usco konsernille. Näin Suomeen muodostui ITR Häggblom Oy, jonka liikevaihto on noin 14 M€ ja työntekijöitä on 42 henkilöä. Yrityksen toimitusjohtaja on Markus Jansson.

Modenassa sijaitseva Usco-konserni työllistää globaalisti noin 2000 henkilöä. Sillä on valmistusta 17:ssa maassa, toimintaa 54:ssä maassa ja liikevaihtoa noin 750 M€. Uscon enemmistöomistaja on yksityishenkilö nimeltään Massimo Galassini.

Jansson kertoo, että ITR Häggblom myy loppukäyttäjille kulutusosia ja varaosia, kuten alavaunujen komponentteja, sekä esimerkiksi kaivurin kynsiä, kiskoja, ja huulilevyjä. Myös moottorin osia ja hydrauliikkakomponentteja on saatavilla. Janssonin mukaan alavaunuissa suurimpia asiakkaita Suomessa ovat materiaalinkäsittelylaitteita valmistava Mantsinen sekä paalutuskoneistaan tunnettu Junttan.