Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

PSA-kolmikko valittiin vuoden kansainväliseksi pakettiautoksi

International Van of the Year 2021 on valittu. Palkinto jaettiin Citroenin, Opelin ja Peugeotin täyssähköisten autojen kesken, mitkä ovat käytännössä yksi ja sama auto hiukan erinäköisenä.
Citroen e-Jumpyn tarkempi esittely on tarjolla Koneviestin numerossa 1/2021.
Citroen e-Jumpyn tarkempi esittely on tarjolla Koneviestin numerossa 1/2021. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Trafic-e on Opelin ensimmäinen täyssähköinen pakettiauto. Opelin täyssähköinen pakettiautomallisto täydentyy ensi vuonna Combo-e ja Movano-e -malleilla.
Trafic-e on Opelin ensimmäinen täyssähköinen pakettiauto. Opelin täyssähköinen pakettiautomallisto täydentyy ensi vuonna Combo-e ja Movano-e -malleilla. Kuva: Valmistaja
Uusi Peugeot e-Expert on ollut saatavilla Suomessa marraskuun puolivälistä lähtien.
Uusi Peugeot e-Expert on ollut saatavilla Suomessa marraskuun puolivälistä lähtien. Kuva: Valmistaja

Tällä kertaa palkinnon saivat tonniluokan täyssähköiset Citroen e-Jumpy -, Opel Vivaro-e - ja Peugeot e-Expert -pakettiautot. Valinnan teki 24 kansainvälisen toimittajan raati eri tavara-autojulkaisuista. Mallien moderni muotoilu, ohjaamon mukavuus, dynaamiset ominaisuudet sekä lastauskapasiteetti yhdistettynä parhaaseen sähköistymisen teknologiaan vakuutti raadin niin, että valinta oli helppo kohdistaa tähän kolmikkoon.

Autoista on tarjolla kolme eri korikokoa aina 6,6 m3 saakka, jotka ovat yhteneväisiä polttomoottoriversioiden kanssa. Kantavuuden ollessa parhaimmillaan 1275 kg ja jarrullisen perävaunumassan ollessa tasan tonnin. Akkupaketiksi voi valita joko 50 tai 75 kWh kapasiteetin lithium-ioni akun, mikä on sijoitettu akseleiden väliin lattian alle. Valmistaja lupaa toimintasäteeksi enimmillään 330 kilometriä.

Autot on esitelty Suomen markkinoille marraskuussa ja asiakastoimitukset ovat alkaneet.