Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

John Deere Forestryn karttaohjelmisto monipuolistuu

Kehittyneet karttatasot tuovat kuljettajien käyttöön entistä tarkemmat ja myös harvesterinkuljettajaa opastavat maastokartat. Aikaisemmin TimberMatic Kartat on palvellut ensisijaisesti kuormatraktorin kuljettajia.
John Deere Forestryn asiakkaat Suomessa saavat ensimmäisenä käyttöönsä uudet erityisesti koneyrittäjän tarpeeseen kehitetyt karttatasot. Kartat kattavat koko Suomen pinta-alan. John Deere Forestry tarjoaa asiakkailleen myös leimikon korjuusuunnitteluun edistyneen työkalun.
John Deere Forestryn asiakkaat Suomessa saavat ensimmäisenä käyttöönsä uudet erityisesti koneyrittäjän tarpeeseen kehitetyt karttatasot. Kartat kattavat koko Suomen pinta-alan. John Deere Forestry tarjoaa asiakkailleen myös leimikon korjuusuunnitteluun edistyneen työkalun. Kuva: John Deere Forestry

TimberMatic Kartat ja TimberManager -ohjelmistot ovat olleet vakio-ominaisuuksia kaikissa uusissa John Deeren G-sarjan harvestereissa ja kuormatraktoreissa syksystä 2018 alkaen. Kyseisten koneiden omistajat saavat sovelluksen uudet päivitysversiot veloituksetta käyttöönsä.

Järjestelmä voidaan myös jälkiasentaa laitteistovaatimukset täyttäviin vanhempiin koneisiin. Uudet monipuolisemmin kuljettajaa palvelevat karttatasot on kehitetty erityisesti metsäkoneyrittäjien ja koneiden kuljettajien tarpeisiin.

Nyt karttatasot tarjoavat harvesterin kuljettajalle selkeän ennakkotiedon korjuukohteen maastosta ja puustosta. Tarkemmat karttatasot mahdollistavat hienopiirteisemmän työmaan ennakkosuunnittelun, sillä ne sisältävät tietoa puustosta ja harvennuksen tarpeesta eri kohdissa.

Karttatasot mahdollistavat päivittäisessä hakkuutyössä ajouraverkon rakenteen ja urien suuntien suunnittelun, sekä varastopaikkojen määrittämisen, mahdollistaen siten sujuvamman kuormatraktorin työskentelyn. Tietoa jaetaan maaston muodoista, kosteudesta, puuston pituudesta ja puulajeista.