Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Isuzu D-Max saatavana myös kevytkuorma-autona – Isuzu D-Max Double Cab Work Edition tuo etuja verotuksessa ja käyttökustannuksissa

Viime vuonna esitelty Isuzu D-Max on jatkossa saatavilla 5-paikkaisena kevytkuorma-autona. Sen tärkein ero pakettiautoon on alhaiset käyttökustannukset ja 5-paikkaisena edullinen hinta.
Kevytkuorma-autoksi rekisteröitävä D-Max Work Editionissa on passiivinen ilmajoustus taka-akselilla ja nopeudenrajoitin. Muutos työ on tehty Suomessa Works Cars Oy:n toimesta. Merkittävin syy hankkia kevytkuorma-auto on lienee noin 15 000 euroa pienempi hankintahinta kuin vastaavassa pakettiautossa
Kevytkuorma-autoksi rekisteröitävä D-Max Work Editionissa on passiivinen ilmajoustus taka-akselilla ja nopeudenrajoitin. Muutos työ on tehty Suomessa Works Cars Oy:n toimesta. Merkittävin syy hankkia kevytkuorma-auto on lienee noin 15 000 euroa pienempi hankintahinta kuin vastaavassa pakettiautossa Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uudessa kevytkuorma-autoksi (N2G) rekisteröitävässä Isuzu D-Maxissa on aina lähtökohtana 5-paikkainen miehistöohjaamoinen versio. Tarvittavat vahvistukset ja muutokset tekee Jyväskylässä toimiva Work Cars Oy. Muutoksiin kuuluu myös taka-akselille asennettava passiivinen ilmajousitus, jossa on ilmanpaineventtiilit säätöä varten. Samalla auton huippunopeus rajoitetaan elektronisesti kuorma-autojen lakisääteiseen (90 km/h).

Uusi Isuzu D-Max Double Cab Work Edition tuo omistajalleen paljon etuja ennen kaikkea alhaisempien käyttökustannuksien myötä. Kuorma-autona uudessa versiossa ei ole autoveroa ja erittäin pieni ajoneuvovero. Lisäksi auto on yleisesti hyväksytty arvonlisäverolliseen toimintaan. Kevytkuorma-autolle ei tarvitse nimetä kuljettajaa, jolloin ei ole pelkoa siitä, että joku joutuu maksamaan autoetua. Lisäksi yksityisajossa ei tarvitse käyttää ajopiirturia.

Suoraa säästöä tulee siitä, että D-Max Double Cab Work Editionin vuotuinen ajoneuvovero on 78,44 euroa, kun vastaavassa 5-paikkaisessa pakettiautossa se on 1 022 euroa ja kaksipaikkaisessakin noin 500 euroa vuodessa. Pelkästään vuotuisista ajoneuvoveroista syntyy nykyisten taksojen mukaan viisipaikkaisissa yli 4 700 euron ja kaksipaikkaisissakin yli 2 000 euron säästö viidessä vuodessa. Work Editionin hankintahinta on jopa yli 15 000 euroa edullisempi kuin vastaavan 5-paikkaisen pakettiauton.

Isuzu D-Maxissa on iskutilavuudeltaan optimaalinen, 1,9-litrainen turbodiesel, joka kehittää 120 kW (163 hv) ja 360 Nm vääntömomentin, joka on käytettävissä laajalla käyntinopeusalueella. Polttoaineenkulutusta on vähennetty monin tavoin kuten uusilla alhaisen vierintävastuksen ensiasennusrenkailla. Ohjaustehostin on nyt sähköinen ja nopeuden mukaan säätyvä, eikä sähköinen tehostin tarvitse huoltoa, öljyä tai letkuja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uudessa Isuzu D-Max Double Cab Work Editionissa on vakiona kuusivaihteinen automaattivaihteisto. Sen vaihdot tapahtuvat aiempaa nopeammin, mikä parantaa mukavuutta ja suorituskykyä sekä alentaa kulutusta. Uusi öljynjäähdytin puolestaan tarkoittaa parempaa kestävyyttä. Vakiovarusteisiin kuuluvat myös alennusvaihteisto ja takatasauspyörästön lukko.

Uuden Isuzu D-Max Double Cab Work Editionin kokonaismassa on 3 510 kiloa. Kantavuus on 1 320 kiloa, minkä lisäksi autoon voi kytkeä 3 500 kilon perävaunun.

Kattava perusvarustelu

Kaikissa Isuzu D-Maxeissa on paljon sellaisia turvavarusteita, joita ei moneen kilpailijaan ole saatavissa. Etu- ja sivuturvatyynyjen lisäksi vakiovarusteisiin kuuluvat sivuturvaverhot, kuljettajan polviturvatyyny ja henkilöautoissakin harvinainen keskiturvatyyny.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

D-Max Double Cab Work Editionista löytyvät törmäyksenestoavustin jalankulkija- ja pyöräilijätunnistuksella, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, kaukovaloavustin, kaistavaroitin, aktiivinen kaistavahti, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, törmäyksenestojärjestelmä ja ajonvakautukseen kuuluva perävaunun vakautusjärjestelmä.

Myös D-Max Double Cab Work Editionin mukavuusvarustelu on monipuolinen. Siihen kuuluvat ilmastointilaite, sähkötoimiset ikkunannostimet kaikissa ikkunoissa, mukautuva vakionopeudensäädin ja älykäs nopeudenrajoitin, sade- ja hämärätunnistimet. Ulkonäköä kohentavat 18-tuumaiset kevytmetallivanteet. Nuo kaikki kuuluvat 46 990 euron hintaiseen LX-varustetasoon.

Vaihtoehtona on ylellinen 49 990 euroa maksava Isuzu D-Max Double Cab LSE Work Edition, jossa on edellä mainittujen varusteiden lisäksi kaksialueinen automaatti-ilmastointi, nahkaverhoilu, kuljettajan istuimen sähkösäädöt, 9-tuumainen kosketusnäyttö, peruutuskamera, älyavain, LED-valot edessä ja takana sekä astinlaudat. Kaikissa Isuzuissa on viiden vuoden takuu (100 000 km).