Moottoripyörien, mopojen ja mopoautojen myynti kasvaa kohisten

Kevättä kohti mentäessä moottoripyörien, mopojen ja mopoautojen myynti on kasvanut entisestään. Myyntiä lisäävät lähestyvä ajokausi ja alan tapahtumat. Lisäksi myyntiä on kasvattanut myös kevytautolain voimaantulo siirtyminen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Teknisen kaupan liiton lähettämän tiedotteen mukaan moottoripyörien myynti kasvoi tammi-helmikuussa 28 prosenttia viime vuodesta ja mopojen myynti peräti 82 prosenttia.

”Pitkän suvantovaiheen jälkeen alkanut kasvu on nyt jatkunut pari vuotta ja tahti kiihtyy koko ajan. Myyntiä ovat vauhdittaneet merkittävästi myös helmikuun lopussa järjestetyt MP20-messut”, kertoo Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa.

Myös mopoautokauppa on elpymässä nyt, kun kevytautolain voimaantulo siirtymäkauden jälkeenkin näyttää erittäin epätodennäköiseltä. Lisäksi myyntiä vauhdittavat vähäpäästöiset sähköiset kulkupelit, joita löytyy niin moottoripyöristä ja mopoista kuin skoottereistakin. Summa uskoo tarjonnan kasvavan entisestään vuodenvaihteessa voimaan tulleen Euro5-päästöstandardin myötä.

”Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että L-luokan ajoneuvojen eli mopojen, moottoripyörien, kolmipyörien ja nelipyörien päästöt laskevat samalle tasolle kuin autojen. Alalla panostetaan muutenkin voimakkaasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen, jolla pystyttäisiin pienentämään päästöjä teknologian avulla.”

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sähkökäyttöiset kaksipyöräiset ovat etenkin nuorten kuskien suosiossa ympäristöystävällisyyden ja helppouden vuoksi. Huollon tarve on pieni, polttoaineita tai öljyjä ei tarvitse käsitellä ja akun lataaminen on erittäin edullista.